Primul congres al partidului Alianța Noastră România s-a întrunit sâmbătă, 18 noiembrie, la Sibiu, se arată într-un comunicat al formațiunii trimis pe adresa redacției.
 
La întrunire au participat 223 de delegați din partea organizațiilor județene ANR precum și numeroși invitați, jurnaliști și reprezentanți ai unor organizații civice patriotice.
 
Congresul a adoptat statutul și programul ANR și a ales forurile de conducere: componența Consiliului Național, a Curții de Arbitraj și a Comisiei de Gestiune și Control Administrativ-Financiar.

Din Consiliul Național ANR fac parte o serie de personalități ale partidului: reputatul economist Mircea Coșea, medicul și profesorul Nicolae Constantinescu,  eminescologul Nicolae Georgescu, expertul militar Amiral (r) Ion Plăviciosu, dar și alte persoane, conform listei publicată pe siteul formațiunii.
 

Fondatorul ANR, dl Marian Munteanu, a fost confirmat ca președinte prin votul aproape unanim al Congresului.

Pictorul Sorin Dumitrescu și criticul literar Alex. Ștefănescu au trimis congresului două emoționante mesaje, primite cu bucurie de cei prezenți, iar dl. Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe, a ținut un emoționant discurs despre nevoia de implicare civică în societatea noastră, urând succes Alianței Noastre.
 
Într-o declarație oferită în exclusivitate siteului ActiveNews.ro, Marian Munteanu a afirmat că formațiunea sa merge pe „direcția națională consacrată istoric” și utilizează „cadrul gândirii conservatoare”.

„Vreau să le mulțumesc membrilor și tuturor simpatizanților noștri care au avut răbdare, a fost un proces organizatoric care a durat un an, dar în acest moment avem constituite structuri în toată țara, avem o conducere colectivă aleasă de Congres și suntem pregătiți să susținem și să oferim acele soluții, acele proiecte și acele intervenții în viața noastră politică pe care, sunt convins, le așteaptă mulți dintre dumneavoastră.

Alianța Noastră România se definește pe sine ca un partid așezat pe direcția națională consacrată istoric în această țară, utilizând cadrul gândirii conservatoare care este un curent politic de mare prestigiu în întreaga lume civilizată, îmbrățișează valorile democrației creștine, susține principiile sănătoase ale patriotismului economic și, bineînțeles, identitatea și valorile noastre.

Imediat după acest Congres, se va întruni noul Consiliu național votat astăzi și vom începe imediat desfășurarea activităților organizatorice în teritoriu.

Vă mulțumesc încă o dată tuturor și o să ne revedem – sunt convins – cu prilejul Zilei Naționale a Românei, când sper să fim prezenți în număr cât mai mare la Alba Iulia. Doamne ajută și vă mulțumesc tuturor”, a spus Marian Munteanu pentru ActiveNews.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews