Deputații au adoptat miercuri și ultimele două legi ale Justiției, 304/2004 referitoare la organizarea judiciară și 317/2004 privind funcționarea CSM.

Au fost voturi 177 pentru și 79 împotrivă la Legea 304 și 177 voturi pentru și 78 împotrivă la Legea 317, într-o ședință de plen ce a durat aproape 11 ore.

Camera Deputaților este prima cameră sesizată, astfel încât cele două legi urmează să ajungă la Senat pentru votul final. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla luni 18 decembrie, în același timp cu Legea 304, privind Statutul magistraților, prima din pachetul Legilor așa numite ale Justiției. Legea 304 fusese adoptată de luni,  11 decembrie.

Adoptarea legilor justiției a venit după ce mai mulți reprezentanți ai unor state străine au cerut Parlamentului să nu le adopte. Mai mult, chiar Departamentul de Stat al SUA a transmis un mesaj diplomatic, prin care Parlamentul era „sfătuit” să nu adopte aceste acte normative. ActiveNews a explicat, exhaustiv, care sunt modificările aduse acestor acte normative.

Tot miercuri, Camera Deputaților a adoptat și legea de aprobare a ordonanței care prevede introducerea sistemului Split TVA, cu 163 de voturi favorabile și 95 împotrivă.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.