ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu sunt din fire conspiraționist dar urmărind cu obiectivitate derularea evenimentelor începând cu vizita liderilor coaliției de guvernare la Bruxelles și sfârșind cu aflarea rezultatelor scrutinului am ajuns la concluzia la care au ajuns mulți alți cetățeni, anume că boicotul a fost « țesut » în afara țării.

Sigur, conducerea UE nu i-a obligat pe Dragnea, Tăriceanu, Dancilă să renunțe la scrutin căci asta ar fi fost într-un dezacord fățiș cu normele europene dar le-a sugerat să așeze piesele că într-un domino astfel încât căderea uneia să atragă după sine căderea celorlalte. Încă de la întoarcerea în țară, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, unul dintre susținătorii în Parlament ai organizării referendumului a declarat că PSD nu se va implica în campania electorală.

La rândul său, Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că partidul pe care îl conduce va lua în discuție legea Parteneriatului Civil lăsând să se înțeleagă că partenerii de coaliție ar fi acord. În foarte scurt timp, Remus Cernea, "purtătorul de cuvânt” al comunității LGBT din România, retras din viață politică și din țară natală s-a reîntors în România pentru a propaga pe posturile de televiziune comerciale "mesajul” forurilor superioare europene în legătură cu Referendumul pentru căsătorie apreciat că fiind periculos pentru drepturile minorităților sexuale.

Asta în vreme ce majoritatea moderatorilor au indus telespectatorilor ideea inutilității scrutinului. Nici reprezentanții "societății civile” recunoscuți pentru atașamentul lor față de ideile seculariste și ateiste, nu s-au lăsat mai prejos. În cadrul dezbaterilor la care au fost invitați să participe, ei au vorbit despre politizarea excesivă a referendumului despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase și despre așa zisul pact pe care l-au încheiat cu PSD. Campania a dat rezultate, absenteismul a fost unul major fapt care a dus la invalidarea referendumului. A fost suficient să cadă prima piesă din domino pentru că totul să decurgă de la sine.

La două zile după scrutin, PSD a propus în Parlament dezbaterea proiectului de lege privind Parteneriatul Civil, ONG-urile afiliate comunității LGBT au ridicat problema introducerii educației sexuale in școli cu accentul pus pe latura homosexuală dar și problema finanțării de la buget a operațiilor de schimbare de sex. Nici legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex nu a fost omisă mai ales că UE, potrivit unor informații încă neconfirmate, ar dori să impună statelor membre rezolvarea acestei probleme.

Totul ar fi putut fi evitat dacă o mare parte a electoratului nu ar fi căzut pradă confuziei și ignoranței și nu ar fi făcut rabat de la principiile și valorile creștine.