ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16: 14 Pro România îl susține pe Mircea Diaconu la prezidențiale, acesta urmând să îi păstreze statutul de independent, dar să aibă susținerea formațiunii, a anunțat Victor Ponta.

„Pro România îl vom susține pe candidatul independent Mircea Diaconu la prezidențiale. Am avut o discuție cu dl Diaconu. Nu vrem să îl facem din candidat independent candidat politic, nici el nu vrea să se implice în viața politică a Pro România. Dacă și colegii de la ALDE vor susține pe Mircea Diaconu, ceea ce e probabil, evident că vor fi două partide care susțin acest candidat", a anunțat Victor Ponta.
 
ACTUALIZARE 26.08/ 11: 45 La o zi după ce și-a anunțat decizia de a candida la prezidențiale, fostul europarlamentar Mircea Diaconu a afirmat, într-un interviu la RFI,că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa prezidențială, scrie Mediafax.

”Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”, a declarat Mircea Diaconu

”Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”, a declarat Mircea Diaconu

”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației. (...) statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui președinte”.
 
Știrea inițială

 
Fostul europarlamentar și actor Mircea Diaconu a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al României, cu condiția să strângă semnăturile necesare.

„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simț că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a anunțat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că nu ar refuza sprijinul partidelor politice.

„Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există așa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis și fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu a afirmat, duminică, după ce și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale, că toți președinții de până acum „s-au strâns de gât cu premierii”, însă atribuțiile acestora ar fi trebuit să fie altele.

„Nu mă recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini și două picioare și două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva și președintele nostru trebuie să semene cu noi toți? Adică două mâini și două picioare și sper că și cu un cap. Această funcție pană acum s-a citit greșit. Fișa postului este cu totul altă decât cea care s-a practicat pană acum. Toți presedinii de pană acum s-au strâns de gât cu premierii. Toți și-au strâns de gât prim miniștrii venind peste atribuțiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale președintelui. Constituția e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu și domnului Iohannis. Instituie clar și limpede o republică parlamentară. Nu există noțiunea de șef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că nu i se pare logic ca președintele să aibă locul de activitate în Palatul Regal de la Cotroceni „Ce caută președinți în Palatul Regal de la Cotroceni? Mie nu mi se pare logic”.

Fostul europarlamentar a afirmat că nimeni nu vrea să vadă „grămada de gunoi care s-a strâns în mijlocul țării”.

„Fără sprijin nu voi putea să fac pașii următori. Nu știu dacă o să pot strânge cele 200.000 de semnături. Azi sunt doar un aspirant. Parcă nimeni nu vede grămadă de gunoi care ni s-a strâns în mijlocul casei noastre dragi care se numește țara noastră. De la peturi până la mentalitățile publice care sunt infestate. Uitați-vă la Iohannis care vrea -guvernul meu-. Cine ești tu să ai guvernul tău? ”, a mai spus Diaconu.