ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stelian Tănase arată cum înfrângerea de duminică a Partidului Național Liberal îl poate distruge pe președintele Klaus Iohannis, lăsându-l fără șansa de a-și câștiga al doilea mandat.

Ideea a fost exprimată de către fostul președinte-director general al Televiziunii Române într-un articol publicat luni pe blog și intitulat „Jocul secret la lui Iohannis”.

"Klaus Iohannis iese extrem de șifonat din alegerile parlamentare de la 11 decembrie. Lumea nu i-a urmat indemnul de a ieși la vot sa apere democratia. PNL a luat cu un milion de voturi mai putin, decit in vara la locale, de ex. E un semnal cit se poate de clar. PNL cu cele cca 20 de procente echivalează cu susținerea pe care o mai are de fapt Iohannis în Romania. De la 76% in ianuarie 2015 este o căderea f mare. O prăpastie. El nu mai este in acest moment o candidatură sustenabilă pentru Cotroceni, in 2019.

Dacă nu se face o cotitură in ce privește stilul său politic, poate să renunțe incă de pe acum la al doilea mandat. El a sperat sa-si mențină capitalul politic din nov 2014 și să pornească cu șanse mari in viitoarea sa campanie. A și anuntat de la incepului primul său mandat că doreste să rămînă zece ani la Cotroceni. Asa cum ararată acum peisajul situtaia lui este compromisă , poate că iremediabil. Singura lui șansa este să-și propună și reușească cunificare dreptei politice care sa ii dea sprijinul.  Altfel, va face ca Emil Constantinescu care s-a trezit fără  suport politic și a renunțat să mai candideze pentru al doilea mandat.

Apariția după 11 decembrie a unei majorități parlamentare și a unui guvern PSD, îi creează lui Klaus Iohnnis probleme infinite. Va fi coabitare dreapta/stinga, PSD vs ceilalți. Lipsit de un partid puternic care să-l sustina din spate nu văd deloc cum mai pleacă favorit in cursa prezidențială din 2019. In 2019 va avea de infruntat o coaliție și o stare de spirit anti-Iohannis, așa cum in 2014 a fost una anti-Ponta. Lipsit de putere efectivă, fără  sa poată interactiona cu populația pentru a lua măsuri de imbunatatirea standardului de viata, si si eradicare a saraciei, de  a crea locuri de muncă,de folosi bugetul pentru cei multi (apanajul guverului) …etc., Iohannsi va fi privit ca un personaj inutil, incapabil,  unul care trebuie schimbat. Aceasta va fi tema campaniei din 2019", a scris Stelian Tănase pe blogul său..