ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu pare a scăpa de cele mai mari probleme cu justiția. Procurorii au clasat dosarele "Terenul de la Cășuneanu” și "Casa din Mihăileanu”, însă deciziile procurorilor de caz nu sunt definitive. Potrivit unor surse judiciare citate de Romania Curată, soluțiile de clasare propuse de procurorii Elena Iordache și Dragoș Cojocariu sunt acum pe masa șefului Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul ICCJ, procurorul Cristian Lazăr. Acesta trebuie să analizeze și să confirme sau să infirme deciziile procurorilor de caz.

Cea mai spectaculoasă decizie este cea a procuroarei Iordache. Aceasta a clasat dosarul după ce inițial începuse urmărirea penală împotriva fostului șef de stat pentru spălare de bani și l-a chemat la audieri în calitate de suspect. Procuroarea a clasat dosarul în baza articolului 16 litera a din noul Cod penal: "fapta nu există".

Tot pe "fapta nu există” a clasat dosarul "Casa din Mihăileanu” și procurorul de caz Dragoș Cojocariu. Trebuie precizat că dosarul fusese închis în decembrie 2005 de procurorul Lucian Doxan de la Parchetul general. Avocata lui Traian Băsescu a fost atunci Elena Udrea. Dosarul a fost redeschis în 2015 de fostul procuror general Tiberiu Nițu