ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc s-ar fi ridicat și ar fi plecat în momentul în care la Șumuleu Ciuc a fost intonat imnul Ungariei. Dezvăluirea a fost făcută de către profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

Directorul ISPRI a abordat acest subiect într-o conferință intitulată „Fake news – un pericol la adresa democrației", conferință organizată de Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților în colaborare cu Forumul Europolis.

„Nu e clar dacă Papa a știut că acela e imnul maghiar", a explicat Dan Dungaciu, dar cert este că gestul nu a picat bine președintelui Ungariei, Janos Ader, aflat acolo ca „simplu cetățean”.

Un alt element interesant este că Suveranul Pontif, liderul a peste un miliard de catolici de pe toate continentele, n-a împărtășit pe nimeni cu prilejul vizitei sale la Șumuleu Ciuc. Iar președintele Ungariei și-ar fi dorit să primească această favoare din partea Papei, chiar pe teritoriul Transilvaniei, ceea ce ar fi avut și o semnificație politică, scrie România Liberă.
 
Papa Francisc a efectuat o vizită de trei zile în România, ocazie cu care a vizitat Bucureștiul, Iașiul, Blajul și Șumuleu Ciuc.