ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ideea este agreată și de parlamentari ai puterii și de cei din opoziție, care spun că avem prea puține libere față de alți europeni. Potrivit codului muncii avem 14 zile libere pe an.

Românii ar mai putea primi încă o zi liberă pe an. Este vorba de Vinerea de dinaintea Paștelui. 

Mai mulți senatori și deputați au căzut de acord că, în Vinerea Mare nu ar trebui să se lucreze. Este una dintre cele mai importante sărbători creștine și trebuie celebrată cum se cuvine. În plus, această zi este liberă în mai multe țări europene printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.

„În 16 țări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Euniunii Europene în cadrul instituțiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca și zi liberă, deci toate instituțiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează.”, a spus Szabo Odon, deputat UDMR, inițiatorul legii, conform Digi 24.

Astfel, se propune modificarea Codului Muncii astfel încât Vinerea Mare să fie oficial sărbătoare legală.

Potrivit codului muncii, românii au în acest moment de 14 zile libere. Este vorba de 1 și 2 ianuarie, de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor, prima și a doua zi de Paște, 1 mai, 1 iunie, prima și a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie de Sfântul Andrei, 1 Decembrie, de Ziua Națională și prima și a doua zi de Crăciun.

Legea urmează să intre în dezbaterea Senatului.