ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea va fi retras de Ministerul Muncii, au anunțat sindicaliștii la ieșirea de la negocierile care au avut loc marți, anunță Mediafax.

Premierul Dacian Cioloș și miniștrii cu responsabilități în elaborarea Legii salarizării bugetare se vor reuni, marți după-amiază, la Palatul Victoria pentru a discuta despre concluziile întâlnirii pe care sindicatele au avut-o la Ministerul Muncii cu ministrul de resort, Ana Costea.

Ana Costea, ministrul Muncii, își va depune mandatul dacă nu se va ține cont de părerea sa, cu privire la proiectul de ordonanță privind salarizările bugetarilor, aceasta anunțând că nu mai sprijină proiectul, a declarat Cosmin Andreica, consilierul ministrului.

"Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanță de urgență care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloș pentru ca în regim de urgență să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanță. Nu se poate porni de la premisa că venim și oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecții din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greșită", a declarat Marius Nistor, președintele executiv al Federației „Spiru Haret".

 Mai mult, Leonard Bărăscu, CNSRL Frăția, a declarat că ministrul Muncii, Ana Costea, a lăsat impresia că va demisiona curând. "Nu a anunțat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur că mâine va duce la acest lucru (n.r.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat și că nu a avut susținerea necesară", a declarat Leonard Bărăscu, CNSRL Frăția, la ieșirea de la negocierile de la ministerul Muncii.

"Am cedat nervos după ce am reușit să introducem 1.335 de ocupații într-un tabel sintetic pentru a vedea discrepanțele uriașe la care ar duce acest sistem. ", a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS).