ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colegiul Departamental al formațiunii politice Alianța Noastră România s-a întrunit la București și a aprobat  principalele direcții strategice ale Proiectului de țară, care va fi definitivat în perioada imediat următoare.

Proiectul de țară al Alianței Noastre, propus cetățenilor români de pretutindeni în perspectiva alegerilor parlamentare, este elaborat de un colectiv de specialiști din cele mai importante domenii economico-sociale, sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Mircea Coșea. Din Departamentele și comisiliile de specialitate fac parte atât membri ai Alianței Noastre, cât și experți independenți și reprezentanți ai unor organizații profesionale și civice.

"Principalii coordonatori ai departamentelor economice (prof. univ. dr. Mircea Coșea, prof. univ. dr. Gheorghe Ruxanda, prof. dr. Radu Golban, ec. Ștefan Prigoreanu, dr. ing Mihai Simionescu) au stabilit, cu acest prilej,  principalele cadre structurale ale componentei economice a proiectului nostru.

Vă vom ține la curent cu activitatea tuturor departamentelor și vom lansa în dezbatere publică principalele propuneri, cu privire la fiecare domeniu de activitate în parte (apărare, justiție, agronomie, educație ș.a.m.d.). De asemenea, sunt binevenite propuneri și sugestii din partea reprezentanților societății civile și ai organizațiilor socio-profesionale.
Reamintim că în proiectul de țară se vor regăsi cele 7 obiective prioritare ale Alianței Noastre România.

Proiectul de țară elaborat de Alianța Noastră va oferi compatrioților noștri soluțiile concrete pe care le așteaptă pentru rezolvarea problemelor țării și înscrierea României pe un traseu ascendent, al dezvoltării și prosperității.
Doamne, ajută !", se arată în comunicatul Alianței Noastre, semnat de Marian Munteanu.
 
Obiective politice prioritare ale Alianței Noastre România
 
  
1. Dorim un stat românesc demn și puternic, cu adevărat democratic, cu autorități eficiente și loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetățenilor săi și respectarea drepturilor și libertăților acestora. 

2. Pământul României este al românilor și reprezintă cea mai importantă bogăție națională, pe care statul o va proteja în mod eficient. Vom opri înstrăinarea pământului țării și irosirea resurselor, vom recupera terenurile și bunurile înstrăinate fraudulos, vom opri distrugerea pădurilor și a mediului înconjurător. 

3. Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia.

4. Alianța va stimula, pe toate căile, crearea unui puternic capital românesc, în condițiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilitățile și o importantă parte a resurselor. 

5. O națiune puternică este o națiune sănătoasă. Iar o națiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică rețea de policlinici și spitale moderne, finanțate corespunzător și cu un personal remunerat în mod corect. 

6. Aflată la frontiera sud-estică a NATO și UE, fidelă parteneriatului strategic Euro-Atlantic, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată națională, bine înzestrată și antrenată, și de o industrie de apărare de prim rang.

7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului.