ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colonelul Cătălin Paraschiv - comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ) -, celebrul „bărbat în alb” -, afirmă că ordinul de evacuare a Pieței Victoria a fost primit după ce forțele de ordine au fost atacate, simultan, din toate direcțiile.

Colonelul Paraschiv afirmă că nu a condus operațiunile de evacuare a zonei, ci doar acțiunile brigăzii sale.  Acesta mai spune că nu s-a putut face extracția persoanelor turbulente, deoarece erau câteva sute de persoane, care se ascundeau în spatele oamenilor pașnici.Totul s-a întâmplat după incidentul în care cei doi jandarmi sunt bătuți de o parte a manifestanților și după ce mai multe persoane au atacat echipajele de poliție prezente în fața restaurantului Spring Time de pe Titulescu.

 „Prima oară la Antipa, după aia la Calea Victoriei, Titulescu, Lascăr Catargiu și Iancu de Hunedoara, a început un atac masiv asupra forțelor de ordine. 


În imagini se vede cum la garduri sunt 2-3-4 rânduri de cetățeni, care erau foarte pașnici. Dar undeva în spatele lor, o să constatați că erau o grămadă - mai multe sute -, care incitau la violență și provocau acte de violență, non-stop. Peturile de plastic erau pline de pietre, dar foarte multe bucăți de caldarâm, pietre, bucăți de fier beton erau aruncate în forțele de ordine din spatele oamenilor pașnici.

Dacă erau numai într-o zonă, așa cum erau în 2017, dar aceștia erau în toată Piața, se mișcau în continuu.

Dacă eu aveam vreo informație, măcar 10% că voi conduce efectivele mele - nu cred că veneam în această ținută fistichie. Poate îmi luam ceva măcar la mâini, la picioare, să mă protejeze.

Prima intervenție nu a fost pentru evacuarea pieții, ci pentru extragerea oamenilor noștri. De-abia după ce au fost atacate forțele de ordine s-a dat ordinul de evacuarea pieței”, a spus el pentru kamikaze.