ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de persoane s-au strâns, duminică seara, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție, pentru a protesta, nemulțumiți de evenimentele din ultima perioada din justiție, informează Cotidianul. Oamenii au cerut demisia Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al instituției.

Protestatarii scandează „Sufragerista!” și „demisia!”, făcând referire la informațiile apărute în spațiul public privind prezența Laurei Codruței Kovesi la locuința lui Gabriel Oprea. Mai mulți participanții la protest au adus cu ei și portocale, aluzie la procurorul Mircea Negulescu căruia i se zice Portocală.

La miting și-au făcut aparița și câțiva reprezentanți ai mișcării #Rezist, între cele două tabere având loc, din nou, schimburi de replici. Printre cei de la #Rezist este și Mălin Bot, care a avut un nou conflict cu jandarmii prezenți.

Sâmbătă, în jur de o sută persoane, printre care fostul ofițer SRI Daniel Dragomir și parlamentarul Liviu Pleșoianu, s-au strâns, sâmbătă în fața Palatului Cotroceni, fiind nemulțumite de atitudinea președintelui față de scandalul din DNA.