ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22.11/18:00 Aproximativ 30 de persoane au fost prezente, azi la ora 13:00, în fața Ministerului de Externe pentru a protesta împotriva ratificării de către România a Pactului Global pentru Migrație.

Aceștia au purtat bannere pe care se putea citi: „Pe aici nu se trece”, „Poporul român nu v-a dat mandat să aduceți migratori”, „Ați distrus nația cu emigrația, nu o distrugeți și cu migrația”, dar și articolul trei din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Au luat cuvântul Pompiliu Diplan (Frăția ortodoxă), Alexandru Balcu (Asociația Noua Dreaptă), Paul Ghițiu (jurnalist), Costel Stanciu (Asociația Pro Consumatori), Adrian Grigoriu, Aurel Pascu (Noua Dreaptă) și Costache Nechita (Noua Dreaptă).

La ora 14:00, doi reprezentanți ai organizatorilor au lăsat două memorii în care se contestă semnarea de către România a Pactului pentru Migrație de la Marrakesh.

 

Știrea inițială

Pe 10-11 decembrie, Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ar urma să semneze în numele României Pactul Global pentru Migrație, eveniment ce urmează să aibă loc la Marrakesh, în Maroc.

Mai multe organizații non-guvernamentale au anunțat că pe 22 noiembrie vor protesta în fața Ministerului de Externe, anunță un comunicat de presă trimis pe adresa redacției. Pagina protestului este aici.

La finalul protestului, organizațiile vor înainta un memoriu Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. În comunicat se arată că semnarea „Pactului Global privind Migrația” încalcă Legea Supremă a Țării, Constituția și că ar avea consecințe nefaste asupra României.

„În primul rând, vrem să atragem atenția asupra faptului că semnarea Pactului Global privind Migrația, ar încălca în mod flagrant Constituția României. Aceasta specifică:
"România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. (Art.1, alin.1) 
"Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.(Art. 3, alin. 4)
În afară de asta, o serie de state din Europa - Austria, Croația, Polonia, Cehia, Bulgaria - plus SUA și Australia, au declarat că se retrag din acest Tratat și nu vor semna Pactul Global privind Migrația.

Suntem alături de aceste state!

Ca români, europeni și creștin-ortodocși suntem profund conștienți de consecințele nefaste asupra noastră ca popor și ca stat național, suveran și independent, pe care le-ar putea avea semnarea și asumarea de către reprezentanții noștri a acestui Pact”, se arată în declarație.

Mai mult, semnatarii consideră că prevederile pactului constituie înlesniri spre inginerii sociale.

„Avertizăm că înlesnirile create de această Convenție se constituie într-o inginerie socială globală de disoluție a popoarelor europene. Aceste experimente cu populații duc la un dezastruos amestec genetic și religios.

Noi românii nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie. Menirea acestei ipocrizii este visul marxiștilor dintotdeauna: destructurarea națiunilor într-un ghiveci internaționalist ușor de guvernat”, notează ei.

Organizațiile semnatare cer ca România să se alăture Poloniei, Austriei, Israelului, Statelor Unite și celorlalte state care refuză ratificarea acestui pact. Semnează: 
Asociația Noua Dreaptă

Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Fundația Ion Gavrilă Ogoranu
Asociația Gogu Puiu
Asociația Pro Consumatori
Asociația Scut Botoșănean
Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public
Asociația pentru Revigorarea Tradiției 

De asemenea, tot printr-un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews, platforma Alternativa Dreaptă cere și ea autorităților să retragă România din acest pact.

„Alternativa Dreaptă solicită autorităților române, Ministerului de Externe al României și Parlamentului României să respingă în mod  categoric semnarea și ratificarea Pactului Global pentru Migrație, care urmează să fie parafat pe 10-11 decembrie 2018, în cadrul reuniunii ONU  de la Marrakesh (Maroc).


Ca exponenți ai politicii conservatoare, politică ce apără fără echivoc suveranitatea națională, ne afirmăm clar și răspicat opoziția față de  migrația necontrolată, care în Occident a devenit o adevărată invazie. Semnarea acestui Pact ar fi echivalentă cu încălcarea Constituției României care prevede că: „Pe teritoriul statului român nu pot fi 
strămutate sau colonizate populații străine” (Art. 3, al. 4).

Definirea unui drept al migratorului față de statul unde migrează este împotriva formei de stat național și constituie o încălcare a suveranității.

Suntem alături de alte state central și est europene care au refuzat ratificarea acestui pact: Bulgaria, Polonia, Austria, Ungaria și, nu în ultimul rând, alături de cel mai important partener strategic al nostru - Statele Unite, care au anunțat că nu vor adera la acest Pact, încă de anul trecut”, sună mesajul Alternativei Drepte, platformă formată din UCDR, Partidul M10, Partidul Forța Moldova, Alianța Conservatoare și Alternativa Dreaptă.