ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizatorii protestului împotriva noului Cod Administrativ afirmă că noua lege „nu face altceva decât sa reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în unele zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric, și va favoriza obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea unei enclave etnice în inima României”, se arată într-un comunicat de presă. Protestul va avea loc duminică, 29 iulie, de la ora 17:00 în Piața Constituției.

Aceștia precizează că i-au solicitat o audiență Președintelui Iohannis, dar că până acum nu au primit niciun răspuns.

„1)Pentru a prezenta argumente în favoarea nepromulgării Legii privind Codul Administrativ al României, precum și principalele probleme cu care se confruntă comunitatea românească pentru păstrarea și afirmarea identității naționale, într-un mediu refractar la prezența alterității, am solicitat Președintelui  României, domnul Klaus Iohannis, o audiență, duminică, 29 iulie a.c., ora 19, la încheierea marșului de protest organizat pentru contestarea votării Codului Administrativ de către Parlamentul României. Până în acest moment nu am primit niciun răspuns. 

2)Și-au anunțat participarea la această amplă manifestare pentru apărarea limbii române și a identității naționale românești următoarele organizații civice: Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), Asociația Neamunit, Acțiunea 2012, Asociațiunea Astra Carei, Fundația 1 decembrie 1918 Alba Iulia,  Voievozii Muntilor, Fundatia Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”, Asociația Dacii Liberi Târgu Mureș,  Asociația Scut Botoșănean, Asociația Civic Media. Suntem onorați că eroul român basarabean Alexandru Leșco, fost deținut politic timp de 12 ani în temnița transnistreană de la Tiraspol, vine la București pentru a apăra limba română.

La manifestare sunt invitați toți românii, indiferent de orientarea politică. Nu vom admite însă arborarea steagurilor și însemnelor partidelor politice. Singurul steag care va flutura la acest marș va fi tricolorul românesc.

3)Considerăm că declarațiile lui Nemeth Zsolt, Președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, făcute la Universitatea de Vară de la Tușnad, privind repunerea în discuție a problemei Trianonului și invocarea autonomiei sunt inacceptabile, provocatoare și sfidătoare la adresa țării noastre, cu atât mai mult cu cât sunt făcute în contextul în care România sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Considerăm că este necesară o ripostă a Președinției României și a Guvernului României față de acțiunile unor înalți demnitari ai Ungariei, care fac declarații ostile României chiar pe teritoriul nostru național”, se precizează în comunicatul trimis redacției.