ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spun drept că mă așteptam să fiarbă netul astăzi, după ce propaganda ambasadei Rusiei a jignit România și a târât prin noroi memoria victimelor stalinismului. Mă așteptam să vedem titluri mari, „Tupeu nemăsurat din partea propagandei RUSIEI” sau „Propaganda RUSEASCĂ nu cunoaște nici o limită”.

Mă așteptam să vuiască Hotnews, G4Media, Newsweek, Adevărul, Digi24, VICE, LARICS, să fie pline platourile de comentatori care să pună la punct, așa cum merită, ambasada Rusiei, să se înroșească liniile cu telefoane de indignare. Mă așteptam să văd mii de share-uri după Chirilă, Oana Pellea, Moise Guran, toată elita #PLUSR-Rezist sărind să-i susțină pe Tapalagă, Pantazi, CTP și pe toți ceilalți care ar fi înfruntat hidra rusească. Pentru că acum chiar a fost pe față, și ambasada Rusiei merita pusă la punct cu vârf și îndesat.

Și când colo, ce să vezi? Doar două postări ale lui Dan Alexe și Caramitru Jr despre taxiurile rusești Yango. Una în care Dan Alexe ne spune că Yango ne fură ADN-ul (și organele?) pentru a le da la ruși, iar cealaltă în care Caramitru Jr ne spune că rușii ne spionează prin Yango. Fără legătură cu minciunile sfruntate ale Ambasadei Rusiei. Vreo vorbă cât de mică, din toată zona aceea de vigilenți și experți în demontarea și demascarea propagandei Rusești?

Deoarece dacă ar fi să mă lansez și eu în teorii din astea de filme cu spionaj, aș spune că un agent de influență eficient ar proceda în felul următor. Ar striga „rușii, propaganda rusă” când este vorba despre familie, ortodoxie, pestă porcină, site-uri creștine, adopții – da, ni s-a spus că până și cazul Sorinei a fost instrumentat de propaganda rusească. Și despre orice altă asociere fantezistă de acest fel. Și când ar veni nucleara adevărată de la propaganda rusească, ar sta cu capul la cutie și aș tăcea mâlc. Și abia așa ai vedea care-s adevărații agenți de influență (direcți sau indirecți) sau adevărații idioți utili ai propagandei rusești. În toată presa și în toată zona de influenceri, de la stânga la dreapta.

Cu jignirile și minciunile Ambasadei Rusiei rămân să se lupte până una alta cei din zona conservatoare. Acuzați zi de zi de mai toți cei pomeniți mai sus că ar fi „instrumentați” de propaganda rusească.