Spun drept că mă așteptam să fiarbă netul astăzi, după ce propaganda ambasadei Rusiei a jignit România și a târât prin noroi memoria victimelor stalinismului. Mă așteptam să vedem titluri mari, „Tupeu nemăsurat din partea propagandei RUSIEI” sau „Propaganda RUSEASCĂ nu cunoaște nici o limită”.

Mă așteptam să vuiască Hotnews, G4Media, Newsweek, Adevărul, Digi24, VICE, LARICS, să fie pline platourile de comentatori care să pună la punct, așa cum merită, ambasada Rusiei, să se înroșească liniile cu telefoane de indignare. Mă așteptam să văd mii de share-uri după Chirilă, Oana Pellea, Moise Guran, toată elita #PLUSR-Rezist sărind să-i susțină pe Tapalagă, Pantazi, CTP și pe toți ceilalți care ar fi înfruntat hidra rusească. Pentru că acum chiar a fost pe față, și ambasada Rusiei merita pusă la punct cu vârf și îndesat.

Și când colo, ce să vezi? Doar două postări ale lui Dan Alexe și Caramitru Jr despre taxiurile rusești Yango. Una în care Dan Alexe ne spune că Yango ne fură ADN-ul (și organele?) pentru a le da la ruși, iar cealaltă în care Caramitru Jr ne spune că rușii ne spionează prin Yango. Fără legătură cu minciunile sfruntate ale Ambasadei Rusiei. Vreo vorbă cât de mică, din toată zona aceea de vigilenți și experți în demontarea și demascarea propagandei Rusești?

Deoarece dacă ar fi să mă lansez și eu în teorii din astea de filme cu spionaj, aș spune că un agent de influență eficient ar proceda în felul următor. Ar striga „rușii, propaganda rusă” când este vorba despre familie, ortodoxie, pestă porcină, site-uri creștine, adopții – da, ni s-a spus că până și cazul Sorinei a fost instrumentat de propaganda rusească. Și despre orice altă asociere fantezistă de acest fel. Și când ar veni nucleara adevărată de la propaganda rusească, ar sta cu capul la cutie și aș tăcea mâlc. Și abia așa ai vedea care-s adevărații agenți de influență (direcți sau indirecți) sau adevărații idioți utili ai propagandei rusești. În toată presa și în toată zona de influenceri, de la stânga la dreapta.

Cu jignirile și minciunile Ambasadei Rusiei rămân să se lupte până una alta cei din zona conservatoare. Acuzați zi de zi de mai toți cei pomeniți mai sus că ar fi „instrumentați” de propaganda rusească.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews