ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că propunerea noului ministru al Finanțelor privind folosirea banilor Bisericii în scop social, se întâmplă deja.

Într-o declarație pentru Mediafax, Bănescu a precizat că propunerea ministrului nu este una de impozitare, ci de folosire mai accentuată a activităților filantropice și sociale ale cultelor.

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităților filantropice și sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncționale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii și a spus că Biserica face asfel de acțiuni filantropice mai bine decât statul, dar că își dorește o accentuare”, a declarat, pentru agenția de presă Mediafax, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Astfel, transmite Bănescu, ceea ce a propus ministrul de Finanțe se întâmplă deja.

„Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituții sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acțiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Ministrul Finanțelor Publice, EugenTeodorovici, a declarat, sâmbătă, că banii pe care statul ar trebui să-i impoziteze de la Biserică ar trebui investiți în proiecte sociale.

„Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine și mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activități cu caracter social pe care statul le menționează și anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilități, oameni în vârstă,", a declarat, sâmbătă, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3, în care a fost întrebat dacă mai susține impozitarea Bisericii.