ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat marți că în țara noastră nu există un stat paralel, aceasta fiind o formulare folosită de persoane care au probleme cu Justiția, ea subliniind că beneficiarul unui sistem sănătos de stat de drept este societatea.

„"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, își dorește o Justiție independentă și puternică, beneficiarul unei Justiții independente și puternice este societatea. (...) În România nu există un stat paralel, această formulare este o invenție a celor care au probleme cu Justiția. (...) Un beneficiar real al unui sistem sănătos atunci când vorbim despre stat de drept și Justiție independentă nu poate fi decât societatea, societatea este cea care beneficiază atunci când statul de drept funcționează așa cum trebuie și când avem o Justiție independentă”, a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Stat paralel este formularea prin care unii oameni politici și din mass-media desemnează o asociere între persoane din aparatul de stat, inclusiv politicieni, procurori, judecători,  în vederea realizării unei agende proprii, în afara atribuțiilor de serviciu, folosindu-se de resursele statului.