ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președintelui României, a susținut azi la Palatul Cotroceni o declarație de presă în cadrul căreia a prezentat agenda Președintelui pentru perioada imediat următoare.

Cu acest prilej, purtătorul de cuvânt a răspuns și întrebărilor adresate de reprezentanții mass-media, despre tema zilei: dacă Președintele Klaus Iohannis a avut ieri vreo discuție cu generalul Florian Coldea și dacă i-a cerut acestuia să demisioneze.

„Pot să confirm faptul că Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a chemat la Palatul Cotroceni pe domnul Florian Coldea. A existat o astfel de discuție. Nu am informații în legătură cu conținutul acestei discuții și, dacă îmi permiteți, acestea sunt singurele comentarii pe care le voi face în legătură cu acest subiect”, a precizat purtătorul de cuvânt al Președintelui României. 

Ȋntrebată fiind dacă „președintele Klaus Iohannis s-a consultat cu Directorul Serviciului Român de Informații pentru a ajunge la decizia de ieri”, Mădălina Dobrovolschi a precizat că „la nivel instituțional există în permanență un dialog între instituțiile principale ale acestui stat. Nu mă voi referi concret la unele întâlniri care s-au desfășurat în ultima perioadă, pentru că atunci când sunt întâlniri care necesită o confirmare oficială, acestea se regăsesc ori pe agenda publică, ori, așa cum s-a întâmplat de data aceasta, sunt confirmate, sunt prezentate public la solicitarea presei, sau pentru că este un interes al instituțiilor implicate să comunice public faptul că existe aceste întâlniri.”

„Și șeful DNA, Laura Codruța Kövesi, este implicată într-un scandal, deși nu a apărut în filmulețe. Președintele României consideră că, până se clarifică aceste probleme, ar trebui să facă șeful DNA un pas în spate?”, a vrut să afle un alt jurnalist.

„Despre acest subiect nu am comentarii. Aș vrea ca această temă să fie, din punctul de vedere al precizărilor venite de la Administrația Prezidențială, în linia informațiilor pe care deja le-am comunicat, și anume faptul că noi confirmăm această întâlnire și că alte declarații nu vom face pe această temă”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Președintelui României.