ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, din cauza problemelor pe care le are la DNA, PNL a desemnat de urgență un alt candidat, în persoana lui Marian Munteanu, cel pe care toată lumea îl cunoaște drept liderul Pieții Universității din 1990, care s-a opus regimului Ion Iliescu, și care a stat câteva zile în comă, revenindu-și cu greu în urma loviturilor încasate din partea minerilor.

În urma acestei desemnări, mulți s-au apucat să critice PNL-ul deoarece la un moment dat ar fi existat o alianță între Marian Munteanu și Virgil Măgureanu, însă jurnalista Narcisa Iorga le aduce aminte acestora că o astfel de apropiere ar fi existat și între fostul președinte Traian Băsescu și fostul șef al SRI la începutul anilor 2000, când nimeni nu a avut nimic de comentat.

”Puțină lecitină

În luna iunie 2001, Partidul Democrat condus de Traian Băsescu a fuzionat cu Alianța Națională condusă de Virgil Măgureanu și formată din PNR și PUNR. PD a preluat inclusiv sediul acestei formațiuni, din Piața Walter Mărăcineanu.

La vremea aceea, au fost oarece reacții negative, dar nu de virulența celor pe care le văd astăzi cu privire la apropierea lui Marian Munteanu de Virgil Măgureanu. Mă rog, poate pentru că atunci nu era Facebook. Mă miră faptul că unii dintre susținătorii lui Traian Băsescu se prefac că uită acest detaliu, strâmbând din nas în fața PUNR. Mai amintesc că Valeriu Tabără, fost președinte PUNR, a fost și ministru al Agriculturii în perioada septembrie 2010-februarie 2012, adică în guvernul Boc 2. Era chiar un ministru apreciat pentru corectitudinea și modestia lui. Acum văd că e și el pus la zid.

Mai departe, pentru fanii vechiului PNL cărora li se strepezesc azi dinții: în septembrie 2003, PNL și PD au format Alianța D.A. Își țineau ședințele în sediul din Walter Mărăcineanu, da, al lui Virgil Măgureanu. În 2004, au câștigat alegerile, având alături inclusiv membrii fostelor PNR al lui Măgureanu și UNPR al lui Tabără. Puțini, e adevărat, dar erau. Atunci erau buni”, a scris Narcisa Iorga.