ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prins cu minciuna, după ce afirmațiile folosite în argumentarea deciziei de a nu mai deschide școlile au fost demontate de către un responsabil al Ministerului Educației din Franța.

Astfel, pe 27 aprilie, Președintele a spus: „Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”.

Pe 28 aprilie, contactată de ziarul Libertatea, Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, a spus că nu este nimic adevărat în declarațiile Președintelui.

„Sunt informații false. În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false”, a declarat ea.

Amintim că recent, la indicațiile Grupului pentru Comunicare Strategică, mai multe siteuri au fost închise pentru „știri false”, deși în cele mai multe cazuri era vorba despre opinii ale unor persoane. Unul dintre siteuri, justitiarul.ro, a fost cel care a adus la lumină problema juridică a Președintelui Iohannis cu casele din Sibiu.