Profesorul universitar Radu Golban solicită oficial un punct de vedere din partea Universității de Vest din Timișoara (UVT) referitor la suspiciunea de plagiat care planează asupra tezei de doctorat a Laurei Codruța Koveși, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews.  

„Reputatul economist atrage atenția asupra pericolului public pe care îl reprezintă atacarea titlului de doctor universitar al procurorului care conduce lupta anticorupție în România. Laura Codruța Kovesi se bucură de prezumția de nevinovăție până la un verdict final”, se arată în comunicatul ANR.

Economistul cere Școlii Doctorale de la Facultatea de Drept a UVT să îi acorde procurorului șef al DNA șansa de a-și apăra public lucrarea în mediul universitar.

„Radu Golban, el însuși absolvent al programului doctoral al UVT, cere comisiei Școlii Doctorale de la Facultatea de Drept a UVT să îi acorde procurorului șef al DNA, în dubla sa calitate, cea academică și cea de apărător al României în fața corupției, șansa a intra din nou în ringul dezbaterii universitare pentru a-și apăra personal teza, înlăturând definitiv orice suspiciune de plagiat”, susține ANR.
 
Reprezentantul Alianței Noastre România arată că „susținerea examenului de doctorat presupune, în mod similar cu susținerea unui rechizitoriu, un test dur de rezistență a ipotezelor științifice, într-o etapă numită Rigorosum, respectiv o chestionare a validității argumentației, în faza de Disputation.  
 
Radu Golban consideră că acesta este cel mai elegant mod în care poate fi dezavuată încărcătura simbolică a unui caz care pune sub semnul întrebării întreaga luptă anticorupție din România” .


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews