ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost dat în urmărire națională și internațională, după ce mandatul emis miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit unor surse judiciare.

ÎCCJ a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar și a plecat în Madagascar.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese, în care mai sunt inculpați fostul deputat Eduard Martin și omul de afaceri Gabriel Strutinsky.

Pe 30 decembrie 2017, IGPR a anunțat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliția din Constanța pentru semnarea graficului de prezență, fostul edil informându-l pe ofițerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic.