ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul Radu Preda a fost eliberat din funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată marți în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres

Premierul Ludovic Orban a semnat această decizie în urma unei Note de informare a Corpului de control al prim-ministrului privind documentarea efectuată la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. 
 
Guvernul Ludovic Orban a fost învestit în noiembrie 2019, cu aproximativ o lună înainte de marcarea a 30 de ani de la căderea regimului comunist în România. La mai puțin de o lună după ceremoniile dedicate eroilor anti-comuniști uciși în 1989, șeful noului guvern a decis demiterea președintelui Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.