ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că dacă Liviu Dragnea a plecat în SUA, la învestirea lui Donald Trump, pe bani personali, opinia publică trebuie să știe cât a costat această deplasare, iar faptul că liderul PSD a folosit această vizită pentru un „atac la președintele Klaus Iohannis" reprezintă „o conduită mică”, potrivit Agerpres.

Chestionată dacă a mai negociat șefia Comisiei SIE, Raluca Turcan a spus că nu, deoarece președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost plecat în SUA.

„Nu am mai apucat să negociez despre Comisia SIE pentru că domnul Dragnea a fost plecat în SUA. Încă nu știm în ce condiții a fost plecat în SUA, dacă a fost plecat pe bani publici sau pe bani personali, iar dacă a fost pe bani personali, eu cred că ar fi de interes pentru opinia publică să aflăm cât a costat acest demers. Cred că dacă domnul Dragnea mergea acolo să reprezinte România, să vorbească frumos despre România, să nu politizeze acea prezență, ar fi avut sprijinul întregii societăți”, a precizat liderul liberal.

Turcan a mai spus că, dacă Liviu Dragnea s-a folosit de prezența la învestirea lui Donald Trump pentru „bătălia sa internă”, acest fapt reprezintă „o conduită mică”, nu al unui om de stat.

„Însă, să te folosești de prezența la învestirea noului președinte al SUA pentru bătălia ta internă mi se pare mic, o conduită mică, nu de om de stat, nu de președinte al unui partid care a câștigat alegerile, și le-a câștigat foarte bine, ci de om care și în SUA bagă bățul prin gard”, a completat președintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a subliniat că vrea să știe cât a costat deplasarea lui Liviu Dragnea în SUA.

„Așadar, în mod real aș vrea să știu cât a costat deplasarea domnului Dragnea în SUA, în spiritul transparenței și al liberului acces la informația publică. Eu cred că și un partid politic ar trebui să răspundă în mod transparent la preocupările cetățenilor”, a afirmat aceasta.

Fiind întrebată ce a deranjat-o la vizita lui Dragnea în SUA, Turcan a susținut că liderul PSD a folosit această deplasare ca un atac la președintele Klaus Iohannis.

„Pe mine m-a deranjat următorul lucru: în momentul în care a decis să meargă în SUA au folosit această deplasare, atât Liviu Dragnea, cât și grupulețul zglobiu din jurul domniei sale ca un atac la președintele Klaus Iohannis, ca un mod sfidător de a se plasa în ochii cetățenilor români, dintre care foarte mulți plătesc taxe și impozite și își duc o viață cinstită cu greu, de la o zi la alta. Deci, acești cetățeni simpli din această țară cred că s-ar fi bucurat să vadă președintele celui mai mare partid din România dacă pleacă în SUA și vorbește frumos și deschis despre România și nu se răfuiește cu președintele Klaus Iohannis”, a răspuns liderul PNL.

Un alt lucru care a deranjat-o pe Raluca Turcan este faptul că deplasarea lui Liviu Dragnea s-a făcut „pe bani foarte mulți”.

„Un alt lucru care mă deranjează pe mine personal este că știu că această deplasare a fost pe bani și pe bani foarte mulți. Și doresc să aflu pe câți bani, cât a costat deplasarea lui Liviu Dragnea în SUA, dacă a existat măcar un leu din bani publici și dacă au fost bani privați, să știm cine a sponsorizat”, a conchis Raluca Turcan.