ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că, în eventualitatea în care Guvernul nu va demisiona, liberalii vor depune în cursul zilei de miercuri o moțiune de cenzură.

„Întregul Guvern PSD-ALDE trebuie să demisioneze. Acest Guvern trebuie să plătească pentru faptele săvârșite și ar trebui să intrăm în alegeri anticipate. Dacă Guvernul nu va demisiona, PNL depune astăzi moțiune de cenzură", a declarat Raluca Turcan, la Senat.
 
Astfel, potrivit legii moțiunea poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor. Dacă nu se realizează aceasta proporție, moțiunea de cenzură nu mai este luată în discuție și, desigur, nici supusă votului. 
 
Moțiunea de cenzură trebuie votată de majoritatea absolută a membrilor componenți ai legislativului; sunt luate în considerare doar voturile în favoarea moțiunii.