ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ce cred că toată propaganda deontologilor de la ziare este un pur exercițiu de manipulare în chestiunea Marian Munteanu - turnător la securitate? E simplu: dacă ar fi avut material, l-ar fi demolat până acum, nu exact în clipa în care MM a făcut public faptul că vrea să facă un partid cu care să intre în alegerile din toamnă. 

De altfel, după ce au tocat subiectul "legionarul Munteanu" în scurtul timp cât acesta a fost propunerea de primar a PNL, crescând și miza, a crescut și dimensiunea manipulării. Iar când spun asta, mă bazez inclusiv pe mărturia lui George Șerban, om care a avut funcții în Parlamentul României (Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților; fost președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații Externe), fiind cel care a declarat direct, într-o postare pe Facebook, faptul că a avut acces la dosarul lui Marian Munteanu: „Dar, în calitate de participant direct la legiferarea sistemului de arhivare și acces la dosarele fostei securități, până în momentul promulgării legii, în calitatea funcției de președinte al unei comisii parlamentare care mi-a acordat privilegiul de a studia arhivele fostei securități și existând, printre alte nume, un interes public și față de Marian Munteanu (în anul 2000, acesta își exprimase intenția de a candida la funcția de președinte - nota mea), pot confirma că nu există nimic documentat care să confirme calitatea acestuia de informator, colaborator al fostei securități ca poliție politică. 
 
Ceea ce pot confirma, cu aceeași certitudine, este interesul structurilor informative ale statului de a avea capacitatea de a se informa și de a influența mediile de presă. Afirmația mea se referă la acea perioadă, dar nu am motive să cred că situația s-ar fi schimbat. 
 
Tot ce am scris mă determină să nu cred în modul în care «Adevărul» interpretează și prezintă informațiile care i-au fost «sugerate» de «sursă»", întărind apoi într-un comentariu: „Nimic din ceea ce a prezentat «sursa» nu confirmă calitatea de informator sau colaborator al securității că poliție politică”. 

În paranteză, trebuie făcută precizarea că George Șerban este departe de a fi un fan al lui Munteanu și  este om care nu-și calcă principiile. Din păcate, acesta a fost și motivul pentru care a părăsit prima scenă  a politicii, însă sperăm cu toții la revenirea sa în PNL, mai ales în acest context nefast. Închid paranteza. 

În ceea ce o privește pe Ramona Ursu, cea care a instrumentalizat cazul "Marian Munteanu - Securitate" în oficina propagandistică denumită ironic "Adevărul" (voi da și proba acestei afirmații), aceasta nu este deloc străină de campaniile de presă în care a făcut, personal, exces de zel. A scris articole furibunde împotriva actualului Patriarh al României, a atacat dizgrațios și imund Biserica Ortodoxă Română în ansamblu și nu putea rata subiectul Catedralei. În ceea ce privește partizanatele sale politice, Ramona Ursu este un produs al valului "tinerilor frumoși și liberi", adică repetă mecanic "Jos Ponta" și cere desființarea Antenelor. 

Această zonă din servicii este cea care dorește curățarea României de toate instituțiile ce au o relevanță națională, care ar putea opune cea mai mică rezistență la globalizare și la ideologia aferentă, a corectitudinii politice. Mai pe scurt, Ramona Ursu este o propagandistă sadea, pusă în mod transparent în slujba ighemonilor zilei. Amiciția sa cu Sabin Gherman, celebru prin ideea sa fixă a destrămării unității statale - Transilvania autonomă, este un fapt public. 

Victor Ciutacu ne descrie succint atmosfera creată de aceasta în jurnalul unde prestează, în articolul de pe blog denumit sugestiv PORNOPRESA PETROLIERĂ, LA ORA ADEVĂRULUI, din care citez indicațiile redacționale ale Ramonei Ursu, redactor șef adjunct ,,Adevărul de Seară”: 
"Vă propun să facem toți, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri în care au fost implicați preoți. Ideal este să fie scandaluri sexuale, dar putem baga și altfel de lucruri: bătăi între popi, înjurături, tâlhării, etc. 
Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, înregistrări audio…ce aveți voi… și vă linkuiti toți la materialele făcute de ADS București despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu." 

Cam așa arată opera Coloanei a V-a, presa "mare", națională (ca răspândire, nu ca demers spiritual) - și care nu se rezumă la ziarul "Adevarul", desigur. 
 
În rest, rămâne ca fiecare să judece cu capul lui, nu cu capul altora.