Rareș Bogdan, primul de pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, spune că este inacceptabil ca România să importe „până și pătrunjel, mărar, cartofi și usturoi”.

„Nu se poate să putem hrăni 70/80 de milioane de oameni și să nu fim în stare nici măcar să ne hrănim pe noi. Nu se poate să fim singura țară care importă peste 70%, adică 84%, aluat congelat din care spunem că mâncăm zilnic pâine "proaspătă”.

Nu se poate să nu fim în stare să sprijinim micii fermieri și producători, agricultura și zootehnia românească, astfel încât să importam până și pătrunjel, mărar, cartofi și usturoi în cantități de peste 70% din ce se vinde și cumpără pe piață românească.

Nu se poate că din lipsa centrelor de colectare să fie nevoiți mii de crescători de vite sau oi să dea laptele animalelor sau să îl arunce pe câmp. Și exemplele sunt înfiorător de multe acum despre lucruri care nu merg, dar cu soluții clare și unele imediate, de rezolvat chiar și din Opoziție!”, a spus Rareș Bogdan.

Fostul realizator TV a spus că PNL va lucra și la „aristocrația bugetară”:

„Aristocrația bugetară are de ce să se teamă. Și nu doar ei. Bugetarii de lux sunt însă primii pe care îi voi targeta, toate acestea dublate cu măsuri clare de susținere a economiei de piață reale”.