ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Rareș Bogdan este cap de listă pentru Partidul Național Liberal la aceste alegeri europarlamentare și în această calitate a acordat un interviu revistei Q Magazine.

Întrebat despre poziționarea sa față de căsătoriile homosexuale și avorturi, teme de maxim interes pentru dreapta, Rareș Bogdan s-a eschivat, dar a precizat că este total împotriva interzicerii avortului.

„Resping orice tentativă de a interzice avortul, deși nu îl încurajez. Decretul lui Ceaușescu din 1966 a fost unul dintre primele acte normative comuniste abrogate după 1989. Consecințele acestui decret au fost aducerea pe lume a milioane de copii nedoriți și moartea a mii de românce în urma avorturilor ilegale. Pledez pentru o mai bună educație medicală/contraceptivă, ca să nu se ajungă aici.


Eu sunt căsătorit, am un copil și îl aștept pe al doilea. Acesta este modul în care eu îmi imaginez familia, dar nu dau nimănui lecții. Nici nu accept lecții de la nimeni pe această temă. Nu cred că lumea secolului al XXI-lea se poate construi cu interdicții, ci cu inteligență, subtilitate și bun-simț”, a spus el pentru Q Magazine.
 
PNL candidează sub sloganul „România în primul rând”, copiat după cel al președintelui SUA, care a candidat sub motto-ul „America First”. Donald Trump susține însă o platformă clară, asumată, cu valori creștine, între care opoziția la avort manifestându-se prin discursul acestuia de la Marșul pentru Viață 2019 din SUA.