Jurnalistul Rareș Bogdan este cap de listă pentru Partidul Național Liberal la aceste alegeri europarlamentare și în această calitate a acordat un interviu revistei Q Magazine.

Întrebat despre poziționarea sa față de căsătoriile homosexuale și avorturi, teme de maxim interes pentru dreapta, Rareș Bogdan s-a eschivat, dar a precizat că este total împotriva interzicerii avortului.

„Resping orice tentativă de a interzice avortul, deși nu îl încurajez. Decretul lui Ceaușescu din 1966 a fost unul dintre primele acte normative comuniste abrogate după 1989. Consecințele acestui decret au fost aducerea pe lume a milioane de copii nedoriți și moartea a mii de românce în urma avorturilor ilegale. Pledez pentru o mai bună educație medicală/contraceptivă, ca să nu se ajungă aici.


Eu sunt căsătorit, am un copil și îl aștept pe al doilea. Acesta este modul în care eu îmi imaginez familia, dar nu dau nimănui lecții. Nici nu accept lecții de la nimeni pe această temă. Nu cred că lumea secolului al XXI-lea se poate construi cu interdicții, ci cu inteligență, subtilitate și bun-simț”, a spus el pentru Q Magazine.
 
PNL candidează sub sloganul „România în primul rând”, copiat după cel al președintelui SUA, care a candidat sub motto-ul „America First”. Donald Trump susține însă o platformă clară, asumată, cu valori creștine, între care opoziția la avort manifestându-se prin discursul acestuia de la Marșul pentru Viață 2019 din SUA. 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews