PNL deschide lista candidaților pentru europarlamentare cu un om din afara partidului: moderatorul de televiziune Rareș Bogdan. Lista a fost validată joi în Biroul Executiv Național al PNL.

Rareș Bogdan este urmat de primarul Albei Iulia, Mircea Hava, iar pe locul al treilea este Siedfried Vasile Mureșan, purtător de cuvânt al PPE. 

Mircea Hava este primarul din Alba Iulia care s-a remarcat anul trecut prin refuzul de a retrage gărzile habsburgice de pe străzile orașului, în ciuda protestului societății civile.

Ulterior, acesta s-a plâns că muncipalitatea nu a avut mai mulți bani pentru aniversarea Marii Uniri la Alba Iulia, iar în ziua Centenarului, i-a umilit pe maramureșenii veniți cu căruțele până în Capitala Unirii pentru a reface drumul strămoșilor lor de-acum 100 de ani.

Pe locuri eligibile se regăsesc și Vasile Blaga, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă sau Cristian Bușoi.

Lista supusă votului conține următoarele nume, în ordine: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu, Violeta Alexandru.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" și un vot "împotrivă", înregistrându-se și două voturi nule.

Votul a fost secret.

Rareș Bogdan a venit la ședința liberalilor cu puțin timp înaintea votului.

Omul de televiziune Rareș Bogdan a mai fost propus de liberali, în 2013, pentru șefia TVR, dar fără succes, pe vremea când partidul era condus de Crin Antonescu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews