ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul Alianței electorale PSD - PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, a atras atenția luni asupra cozilor înregistrate la depunerea sacilor cu voturi la Biroul electoral de sector, adăugând că există, totodată, o problemă creată de faptul că în unele secții, "în cea mai mare parte din cauza reprezentanților USR", nu s-a ajuns la un consens privind încheierea numărării buletinelor de vot.

"Sunt câteva secții unde nu s-a ajuns la un consens (...) în cea mai mare parte din cauza reprezentanților USR, care, pe tot parcursul zilei de ieri, au fost extrem de agresivi cu ceilalți membri ai secțiilor de votare și au refuzat practic să încheie numărătoarea în secție, așa că acele secții au ajuns la arbitrajul (...) Biroului electoral de sector și atunci avem, în afară de acești oameni care sunt cu sacii de vot la Piața Cremenița, și reprezentanții secțiilor de vot care nu au reușit să încheie numărătoarea din cauza USR. La această piață, transformată ad-hoc în birou electoral de sector de Primăria Sectorului 2, condițiile sunt absolut inumane. Este extrem de cald, oamenii nu au avut apă, nu au avut mâncare. (...) Un tratament absolut inuman pentru oameni (...) în activitate peste 30 de ore", a declarat Hopincă, pentru Agerpres, citată de stiripesurse.ro

El a estimat că, în prezent, la Biroul electoral al Sectorului 2 sunt aproximativ 60 de persoane care așteaptă să predea saci cu voturi.

"Fac apel la Primăria Sectorului 2, la toate instituțiile responsabile, să se comporte uman și să nu mai prelungească artificial acest proces electoral, această numărătoare de voturi, să accepte că în democrație rezultatul urnelor este lege și pentru cel care câștigă, dar și pentru cel care pierde și să nu mai chinuie acești oameni absolut inutil", a transmis Rareș Hopincă.