ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am citit mesajul transmis de domnul Nicholas De Roumanie Medforth-Mills ca reacţie la decizia Regelui Mihai de a îi retrage titlul princiar şi de a îl exclude din lista de succesiune.

Textul aduce aminte de abdicarea lui Mihai din 30 decembrie 1947. Limbă de lemn şi nimic clar.
Citez:
"Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod.
Le mulţumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul şi speranţa lor, şi care şi-au oferit ajutorul la iniţiativele dedicate propăşirii României. În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România."

Prima întrebare: care este acel mod de a conduce viaţa care ar fi fost incompatibil cu cel purtat de domnul Nicholas De Roumanie Medforth Mills?
Nu a lansat suficiente cărţi de bucate, ca doamna Margareta de România? Nu adoptă morga aceea de statuie aristocratică (pe care scrie totuşi, "made in China") a domnului Radu de România?
Nu conduce doar maşinile BMW puse la dispoziţie familiei Regelui?

A trebuit mai bine de un an de zile ca Regele să excludă de pe lista sa de succesiune o infractoare penală ordinară: "prinţesa" Irina. Ce a făcut Nicholas mai grav?
În fapt, telenovela de ieri ne arată cât de urât se poate sfârşi atunci când se renunţă la tradiţie şi rânduiala cea bună. Este consecinţa actului odios de la 30 decembrie...2007, când regele a renunţat la tradiţie pentru a salva titlurile de nobleţe ale copiilor săi, titluri pe care niciuna din fetele sale nu le mai merita.
Pentru orice om care crede că monarhia poate salva România şi care nu confundă monarhia cu mofturile familiei regelui, succesiunea la tron este clară: după moartea regelui Mihai I, unicul îndreptăţit să preia tronul este A.S. Printul Karl Friedrich de Hohenzollern - Sigmaringen, urmat de A.S. Printul Alexander de Hohenzollern -Sigmaringen.
Dacă aceştia vor refuza, monarhiştii români se pot considera liberi să se gândească la un alt prinţ dintr-o familie domnitoare europeană.
Gluma-parodia familiei regelui Mihai, trebuie să înceteze. Mai ales că ajung să pară mai neserioşi decât verişorii din familia Lambrino...