ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității, ieri, raportul privind libertatea religioasă în 2015, în țările lumii. Evident, nici România nu putea scăpa îngrijoraților oficiali americani.

Ca în fiecare din ultimii trei ani, raportul Departamentului de Stat privind libertatea religioasă găsește vinovatul de serviciu în Biserica Ortodoxă Română.

Pentru 2015, oficialii americani au găsit de cuviință să preia acuzele asociațiilor seculariste privind înscrierile a peste 90% dintre elevi la ora de religie.

„Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie - peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli", scriu americanii.

Chiar dacă raportul aparține unei instituții a celei mai puternice țări de pe planetă, Asociația Christiana nu se ferește să le răspundă americanilor. Într-un mesaj pentru ActiveNews, cei de la Asociația Christiana transmit Departamentului de Stat al SUA să se ocupe mai bine de propriile probleme din propria țară și să-i lase în pace pe părinții români.

Iată mesajul:

Dragă Departamentule de Stat al SUA,

De ce ești tu atât de supărat că părinții copiilor din România și-au înscris copiii în procent atât de mare la ora de religie?
Acești părinți români cred că Dumnezeu este Creatorul Universului și al omului, iar tu, pentru că - probabil - nici nu crezi, nici nu înțelegi acest lucru, vrei neapărat să aflăm părerea ta. Dacă privești mai în profunzime fenomenul religios din România ai să-ți dai seama că sentimentele religioase creștin - ortodoxe nu sunt nici periculoase, nici anti-americane.
Am învățat însă la istorie în liceu (aveam un profesor bun), că statele (nu popoarele) puternice sunt întotdeauna foarte preocupate de fericirea altora.
Dragă Departamentule de Stat,
Ocupă-te puțin și de școlile americane, că auzim din când în când pe aici, că acolo se împușcă (mortal deseori) elevii și profesorii.

Dumnezeul creștinilor înscriși la ora de religie să vă binecuvinteze!"

 

CNN, propagandă jihadiștilor. Televiziunea americană justifică atacurile jihadiste din Moscova și Beslan numindu-i pe teroriști ”rebeli”, învinovățind Rusia