ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îl atacă dur pe premierul Victor Ponta pe tema salariilor demnitarilor. 

Şeful statului afirmă că a discutat de mai multe ori cu premierul Victor Ponta despre subiectul creșterii indemnizațiilor demnitarilor "la inițiativa" primului-ministru, spunând că nu poate accepta că ”un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi premierul îşi propune să revină asupra ei”.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.
 
Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
 
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional", a scris Iohannis vineri pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a răspuns preşedintelui tot prin intermediul platformei Facebook, susţinând că ultima discuţie cu preşedintele a fost pe 5 iunie.

 „O precizare utilă pentru opinia publică - ultima discuţie a mea cu Dl Iohannis a fost în ziua de 5 iunie când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!”, a fost mesajul premierului.
 
 

În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, July 10, 2015
 

O precizare utila pentru opinia publica - Ultima discutie a mea cu dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie, cand mi-a cerut sa demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!

Posted by Victor Ponta on Friday, July 10, 2015

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews