ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îl atacă dur pe premierul Victor Ponta pe tema salariilor demnitarilor. 

Şeful statului afirmă că a discutat de mai multe ori cu premierul Victor Ponta despre subiectul creșterii indemnizațiilor demnitarilor "la inițiativa" primului-ministru, spunând că nu poate accepta că ”un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi premierul îşi propune să revină asupra ei”.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.
 
Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
 
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional", a scris Iohannis vineri pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, premierul Victor Ponta i-a răspuns preşedintelui tot prin intermediul platformei Facebook, susţinând că ultima discuţie cu preşedintele a fost pe 5 iunie.

 „O precizare utilă pentru opinia publică - ultima discuţie a mea cu Dl Iohannis a fost în ziua de 5 iunie când mi-a cerut să demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodată despre niciun subiect!”, a fost mesajul premierului.
 
 

În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, July 10, 2015
 

O precizare utila pentru opinia publica - Ultima discutie a mea cu dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie, cand mi-a cerut sa demisionez. De atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!

Posted by Victor Ponta on Friday, July 10, 2015