ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Oprișan, liderul organizației Vrancea a PSD, susține că Traian Băsescu și fostul șef al SRI George Maior sunt cei care „l-au făcut” pe Victor Ponta președinte al social-democraților.

Totul ar fi început în anul 2009, „când lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul pe la ureche, pentru că era gata-gata ca Mircea Geoană să-l învingă în alegerile prezidențiale”.

„De fapt, românii nici nu știu dacă Traian Băsescu a câștigat alegerile în anul 2009, pentru că de câștigat în realitate le-a câștigat Mircea Geoană. Demersurile făcute de unii sau de alții, așa cum știm, cu ambasadele străine, cu ce s-a întâmplat la Paris și în toate celelalte locuri, l-au declarat până la urmă pe Traian Băsescu câștigătorul alegerilor. Din acel moment, Traian Băsescu s-a speriat. Și atunci, știind foarte clar că PDL urma să devină falimentar, a căutat împreună cu George Maior să puna mâna pe principalul partid din Opoziție, pe PSD. Și atunci l-au sprijinit clar și pe față pe Victor Ponta să ajungă președintele partidului. Traian Băsescu și George Maior sunt cei care l-au făcut pe Victor Ponta președintele partidului”, a declarat Oprișan.

El a adăugat că „Traian Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune”.

„Și George Maior s-a ocupat. George Maior l-a chemat pe Miron Mitrea, a vorbit și cu alții să-l sprijine pe Ponta. De fapt, planul era următorul - ca după plecarea lui Traian Băsescu de la Președinție, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a comis, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta: Victor Ponta - președintele României, George Maior - prim-ministru și Gabriel Oprea - șeful SRI. Eu n-am avut o relație foarte bună cu Victor Ponta în toată perioada în care a fost prim-ministru. Nu le-a ieșit planul și poporul român este mult mai inteligent și Victor Ponta n-a ajuns președintele României, Doamne ferește, și a ajuns președintele României altcineva care până în momentul de față a demonstrat că poate fi un bun mediator al societății românești - astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile când Victor Ponta era prim-ministru al Guvernului și când el a jucat un rol foarte important in construcția sistemului paralel și a acelor legi care pe unii, nu pe majoritatea procurorilor, pe unii procurori i-a avantajat în așa fel încât să comită abuzuri”, a spus Marian Oprișan.

El a amintit că Ponta a fost președintele comisiei de redactare a codurilor penal și de procedură penală. „Deci, să nu ne mai povestească și să nu ne mai eticheteze pe noi, membrii PSD, în niciun fel, pentru că el este cel care, de fapt, cu Traian Băsescu împreună și cu George Maior au construit statul de tip ticălos în România, permițând unora dintre procurorii din România și unora dintre judecătorii din România - puțini slavă Domnului la număr - să facă abuzuri și să regleze conturi politice în România”, a adăugat Oprișan. 

În urmă cu câteva zile, Ponta l-a numit pe Oprișan „râmă politică”.