ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce la noi jandarmii ies la bătaie cu ultrașii în Piața Victoriei, în timp ce se anunță continuarea unor demonstrații mult gonflate si stimulate de o parte din presă, fața geopolitică a lumii se schimbă chiar în proximitatea noastră.

Putin e acum la Budapesta în vizită oficială.

Sebastian Gorka, maghiar de origine născut în Londra și specialist în "securitate națională", va ocupa poziția de Deputy Assistant în administrația Trump. Detaliu important: Gorka a fost și consilierul lui Viktor Orban.
Urmează o vizită a Președintelui SUA în capitala maghiară.

După discuția telefonică dintre Trump și Putin de zilele trecute, a reînceput războiul din Donbas și avansul forțelor pro-ruse, ceea ce poate să demonstreze că administrația Trump și-a luat mâna de pe Ucraina și vom asista la împărțirea ei pe marile zone etnice (ruși și ucrainieni). Erdogan dorește să se impună în fața lui Merkel - ce va merge la Ankara disperată că poate pierde alegerile -, arătând fățiș aspirația constantă a Turciei de a fi o mare putere zonală, care include și Marea Neagră.

În acest timp, în România este un război intern pe o miză penibilă, dat fiind contextul. Asta se datorează și unei Constituții croite prost, din cauza căreia Președintele intră permanent în conflict cu Primul Ministru.

Deci, cine conduce țara? Sistemul (globalist, moștenit de la defuncta administrație Obama), reprezentat de Binom și organizațiile Soros, care vede în confuzul Johannis ultima redută? Sau majoritatea formată în alegerile de acum nici două luni, presată prin mitinguri în special de votanții USR din marile orașe (numai în București au avut aprox. 150.000 de voturi la locale)? Să facem precizarea că USR este un partid despre care surse interne au afirmat că este sprijinit de același filantrop cu porniri mesianice, precum și de servicii, iar în Parlament au pornit o ofensivă de imagine pe modelul mișcărilor inițiate de ONG-urile miliardarului american de origine maghiară care se opune inclusiv noii puteri conservatoare instalate în SUA - modelul Occupy.

Cred că administrația Trump, concentrată preponderent pe problematica internă, nu o să intervină și așteaptă să vadă cine-i va fi partenerul de dialog, adică cine învinge.

Victoria însă va fi à la Pirus, pentru că o țară sfâșiată de tensiuni interne poate fi sfâșiată și ca teritoriu, mișcările centrifuge fiind foarte bine instrumentalizate de mulți ani, mai ales în Transilvania.
Imaginea ambasadorului Klemm cu steagul unui prezumtiv „Ținut Secuiesc”, ca și harta Moldovei Mari, dăruită lui Dondon de către Vladimir Putin, sunt gesturi recente care au un simbolistică îngrijorătoare.

Pe acest fond extern, DNA face o mișcare care ne întoarce în anii ’50 ai perioadei staliniste. Se confimă plângerea făcută la DNA de către un fost consilier al Monicăi Macovei, Mihai Polițeanu (ce nume predestinat!), tema fiind "favorizarea infractorului" de către guvernul Grindeanu.
În consecință, DNA-ul a cerut documente și înregistrările video provenite de la camerele de supraveghere din Ministerul Justiției, ca să afle cine a lucrat la ordonanța de urgenta (OUG).

Ce se întâmplă este absolut halucinant!

Este ceva fără precedent într-o democrație consolidată europeană iar nu din zone centrafricane, ca un gest asumat politic al unui guvern să fie asaltat de procuratură. Asta se adaugă faptului că, printr-o decizie desecretizată a CSAT din 2009, SRI putea instrumenta cazuri in justiție alături de Procuratură.

Tot ce mai lipsește din peisaj este Tribunalul Poporului și acuzatorul public, cel care rostea rechizitoriul în vremea bolșevizării țării, însă și locul acestuia a fost luat de presă, împănată de ofițeri acoperiți, care supune de ani de zile pe penitent unei flagelări publice, de multe ori folosind materiale din ancheta, inclusiv înregistrări audio și video. Și nu puține au fost cazurile în care oamenii au fost achitați, însă cariera lor politică, afacerile, uneori și familia, le-au fost ruinate.

Asistăm, cu voia și concursul președintelui Johannis, la o lovitură de stat dată de Procuratură.
Este, probabil, cel mai puternic atac asupra Statului de Drept din ultimii 15 ani!

Ca să câștige puterea reală în Stat, actuala putere politică trebuie să comaseze DNA în Procuratura Generală, așa cum există în toată lumea civilizată, SRI-ul trebuie scos din anchetele justiției, trebuie deconspirați și marginalizați magistrații care sunt ofițeri acoperiți. Reprezentanții mass-media ar trebui sa ceară ca acoperiții din presă sa fie preluați direct în cadrul serviciilor, ca purtători de cuvant etc.
Justiția, ca și presa, nu mai trebuie considerate "camp tactic" de către servicii.

Acestea sunt primele măsuri pentru ca Statul Polițist să fie demantelat.
Pasul imediat următor, desființarea ONG-urilor Soros sau lipsirea lor de finanțare (se poate găsi ușor un cadru legal).

Dacă nu poate face asta și nu profită de realitățile externe, in care o contrarevoluție conservatoare este în curs spulberând un statu-quo ideologic globalist, actuala putere va trebui să-și consume lacrimile în dramolete post factum.
Să sperăm numai că, pentru realizarea „guvernului meu”, nu vor mai „trebui să moară oameni”.

Mai multă lume pune întrebarea îngrijorată dacă cei 100 de ani de la declararea Marii Uniri din 1 Decembrie anul viitor, va găsi România în actualele granițe.

În fața inconștienței clasei politice și a decidenților din stat sau din instituțiile de forță, pentru care supraviețuirea și conservarea puterii sunt singurele probleme ce-i frământă, nu putem decât să spunem:

Dumnezeu cu mila!