ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce deputații au decis că ex-ministrul Rovana Plumb nu trebuie să fie anchetată de procurorii DNA, Ambasada SUA la București a reacționat arătând că „imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru a apăra pe cineva de răspundere”.

„Ambasada nu comentează cazuri individuale. Cu toate acestea, noi credem că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege și nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere”, este răspunsul Ambasadei SUA, la o solicitare a Agerpres.

Camera Deputaților a respins, marți, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului. Au fost înregistrate 99 de voturi „pentru” și 184 de voturi „împotrivă”, un vot fiind anulat. Votul a fost secret cu bile.

DNA a cerut Camerei Deputaților să încuviințeze începerea urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.