ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctorul Răzvan Constantinescu, fost director al Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, a fost ținta atacurilor lui Rareș Bogdan, prezentatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV.

Totul a pornit de la o postare a medicului pe facebook, în care anunța că-i va bloca pe utilizatorii care vor merge la protestele de duminică din Piața Victoriei.

„Că tot sunt furios...anunț de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunță pe Facebook că merge sau că a fost în Piața Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, ați stat ca niște șobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă și cu Rareș Bogdan endoscopie, clar?!”, a scris medicul, sâmbătă pe facebook.

Mesajul său a provocat o reacție din partea lui Rareș Bogdan, care a catalogat „acest mod de a reacționa este desconsiderant, este mizerabil și este rușinos pentru un om care a făcut vreo 12 ani de studii superioare”. Rareș Bogdan a mai continuat spunând că doctorul Răzvan Constantinescu „s-a dilit la bătrânețe”. „Poziția dumneavoatră este mizerabilă”, a înceheiat omul de afaceri clujean, care a strecurat și o invitație către auditoriul emisiunii: „probabil vor reacționa mult mai mulți”. Articole asemănătoare au apărut în Adevărul și la Știrile ProTV.

Doctorul Răzvan Constantinescu a scris, după emisiune pe facebook, că Rareș Bogdan este „un derbedeu mincinos”. Acesta a taxat faptul că Rareș Bogdan a spus că medicul ieșean s-ar fi referit la „toți cei care ați fost în Piață, în orașele României”, când de fapt postarea se referea la mitingul anunțat din Piața Victoriei.

Iată mesajul doctorului Răzvan Constantinescu:

„Eu continuu să mă amuz. Blochez tefelei și ascult televizorul.
Însă, până astazi, nu am crezut că domnul Rares Bogdan este chiar ticălos. Eu credeam că este doar prost. Îmi spuseseră prietenii că a interpretat tendențios postările mele cu desființarea institutului și cu idioții care acum protestează pentru nimic. Ei, bine, nu este așa! Domnul Bogdan a mințit fără să clipească, a citit minciuni, a inventat. Pe lângă faptul că a redat poticnit și agramat ("s-a închis spitalele"), dumnealui a citit lucruri inexistente în postarea mea, cum ar fi "de-acum, să vă trateze Tudor Chirilă și Rareș Bogdan, că eu refuz să vă mai tratez!", inventând totodată și o referire la Piața Unirii din Iași, deși în postare figura doar Piața Victoriei (adică participanți bucureșteni, nu ieșeni). În plus, domnia sa plasa postarea mea după manifestație ("în seara asta"), deși publicarea fusese sâmbătă la 15:47, cu o zi înainte de a se aduna prostovanii, când nu aveam de unde să știu că vor exista "proteste" și în alte orașe.

Dacă are cineva înregistrarea emisiunii, îl rog să mi-o trimită, că vreau să mă distrez puțin cu mititelul în perioada următoare.
P.S. De vreo trei ore, Facebook îmi trimite încontinuu coduri de resetare a parolei.
P.S. 2 Mulțumesc lui Mircea Badea chiar el pentru că a demontat în direct minciuna golanilor de la ProTV. Și prietenilor mei (voi reveni asupra acestui lucru) care au încercat să facă față avalanșei de spălați pe creier care mă înjurau cât timp nu am fost on-line.”

Emisiunea din 6 noiembrie este disponibilă aici, iar menționarea doctorului Răzvan Constantinescu este la minutul 21 de la începutul emisiunii.