ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Cancelariei Prezidențiale susține că acuzațiile potrivit cărora președintele Iohannis ar fi fost influențat de liberali când a retrimis Codul Silvic în Parlamen reprezintă niște "manipulări".

Acesta a precizat că nimeni din administrația prezidențială nu s-a întâlnit cu reprezentanții firmei austriece Holzindustrie Schweighofer.

"La nivelul administrației, noi nu ne-am întâlnit, iar dacă ne-am fi întâlnit - ceea ce nu s-a întamplat pentru că ei nu au solicitat - nu văd ce rău ar fi făcut să ascultăm o parte interesată, un operator economic din România", a declarat Mihalache în Italia, unde președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru, informează Ziare.com.

Miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, Victor Ponta a declarat ca presedintele Iohannis a fost dezinformat de "binevoitori liberali" in legatura cu Codul Silvic, care ar fi facut trafic de influenta in interesul firmei Holzindustrie Schweighofer, conform unor informatii obtinute in calitatea sa de premier.

Un document din 2008 pune într-o nouă lumină implicarea Preşedinţiei României în modificările Codului Silvic, din perspectiva interesului pe care îl are compania austriacă Holzindustrie Schweighofer Sebeş. 

Documentul este semnat de Dan Mihalache, pe atunci deputat PSD, şi actualul şef al Cancelariei Prezidenţiale cerea ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o intervenţie în favoarea firmei austriece Holzindustrie Schweighofer. Documentul a fost publicat de Evenimentul Zilei.