ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe Facebook după rezultatul referendumului din Grecia.

Astfel, şeful statului scrie că "este foarte important pentru toate statele Uniunii Europene să se caute în continuare căi pentru a ieși din criză".

"Deși Grecia a votat «NU» la referendumul de ieri, sper că înțelepciunea politică și economică va prima în cele din urmă și se vor găsi soluții care să însemne «DA» pentru viitorul european al Greciei", a scris Iohannis.

Potrivit rezultatelor oficiale parţiale după numărarea a 95,40% din voturi, 61,31% dintre greci au votat NU, iar 38,69% DA.

Aproximativ 11 milioane de greci au participat duminică la un referendum, inițiat de guvernul lui Alexis Tsipras, fiind întrebaţi dacă țara trebuie să accepte sau să respingă acordul propus de creditorii internaționali, respectiv Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.
 
 

Deși Grecia a votat NU la referendumul de ieri, sper că înțelepciunea politică și economică va prima în cele din urmă și...

Posted by Klaus Iohannis on Monday, July 6, 2015