ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada SUA a dat un comunicat în care explică fotografia în care apare Hans Klemm ținând în mână un steag secuiesc și precizează că "ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie și călătorește periodic prin țară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societății românești".

„Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătorește periodic prin țară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societății românești. În calitate de aliat și partener strategic al României, Statele Unite sprijină și aplaudă democrația din România și eforturile României de a-și consolida instituțiile democratice prin participarea deplină și egală a tuturor segmentelor societății", a transmis Biroul de Presă al Ambasadei SUA, conform News.ro.

 

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook, miercuri dimineață, o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA, Hans Klemm, care marți a făcut o vizită în județul Covasna, ținând în mână steagul Ținutului Secuiesc. Fotografia este însoțită de un mesaj în care Antal susține că i-a făcut cadou oficialului american acest steag, ”care a devenit și simbolul lipsei de respect a autorităților față de comunitatea secuiască”.