ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Redactorul-șef adjunct al Evenimentului Zilei, Mirel Curea, îl acuză pe Victor Ponta  că în anul 2000 a devenit ofițer acoperit al SIE. Mai mult, jurnalistul dă detalii privind misiunile pe care acesta le-a îndeplinit.
 
Iată ce a scris Curea pe facebook:

„Victorașe, ia înfierează-i tu bine de tot pe toți ăia care zic ceva de Binom, de SRI, pe civilii care se vedeau cu securiștii, pentru că nu s-au făcut direct ofițeri, ca tine!

Pe parcursul anului 2000, în perioada premergătoare plecării la un stagiu de trei luni, dec 2000-feb 2001, în Italia, la Procuratura Națională Anti-Mafia, Victor Ponta a fost selecționat, recrutaț, pregătit și trimis în misiune ca ofițer SIE sub acoperire, cu gradul de căpitan.

În Italia a executat misiuni foarte precise, în principal de cunoaștere a unor metode de lucru ale serviciilor de informații interne din Peninsulă, pe linii de muncă speciale, de care s-a achitat onorabil. Atât de onorabil, încât la întoarcerea în țară, a împartășit din cele aflate ofițerilor SIE cu atribuțiuni pe linia respectivă, sub forma unor cursuri. Idem în SUA, în martie 2001, la Departamentul Trezoreriei al SUA(US Secret Service), idem, în iulie 2002, la OLAF.”,


Reamintim că în octombrie 2014, Traian Băsescu, la acel moment președinte al României, a declarat public că Ponta „a fost ofițer acoperit al SIE".