ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa are un nou subiect de tocat. Dacă e bine ca aurul nostru să stea la vecini…

Poate că da, poate că nu. Depinde. Dacă la noi e inundație ar fi posibil ca și aurul să ruginească sau să se evapore. Caz în care ar fi mai bine să stea la vecini. Dar pe veșnicie ? Ca o măsură a imaturității noastre și a incapacității organizatorice ?
 
Să despărțim apele. Guvernarea actuală, adusă de Armata Roșie Eliberatoare, și care încă nu a plecat de aici, a se vedea Basarabia, poate fi suspectată în virtutea tuturor actelor administrative din trecutul recent, că ar vrea să valorifice cumva aurul depozitat la Londra. Pentru cei tineri: în anii `90 Iliescu și gașca lui roșie au împărțit averea României în două. FPS și FPP. Adică Fondul Proprietății Statului 70% și Fondul Proprietății Private 30% din averea țării. Ab initio incorect. De ce ? Pentru că averea țării era, este toată a românilor. NU 30%, ci 100%. Ce s-a ales de FPS ? Praful. La asta au contribuit și CDR (o marcă de mașină politică falimentară),  și Alianța DA pentru înavuțire rapidă prin politică (cea mai bănoasă meserie). Ca atare privind restrospectiv firește că dai dreptate celor care țipă că e mai bine să ne ținem averea la străini. Aici am ajuns. 
 
Am vrut domnitor străin, și ne-a dat Dumnezeu! Am organizat un refendum de două zile să băgăm țara lui Ștefan cel Mare într-un "ong" care se cheamă UE… (UE e inregistrată ca organizație neguvernamentală la Bruxelles). Și ne-a dat Dumnezeu ! Am tânjit să fugim din țară pe vremea lui Ceaușescu, și ne-a dat Dumnezeu. După Siria suntem țara cu cea mai mare emigrație din lume. 
Am vrut ajutoare, și investitori străini. Și iată, ne-a dat Dumnezeu !
 
Cei care plătiți azi o rată la o bancă străină vă bucurați de infuzia de capital internațional. Cei care sunteți azi asistați sociali la țară, pentru că întreprinderile agricole s-au desființat, beneficiați de deschiderea europeană. Cei care sunteți plecați la muncă în străinătate, pentru că uzina în care ați lucrat s-a închis, vă bucurați de prezența investitorilor strategici…
 
Un rezumat trist spune așa: ni s-a inoculat de către telectualii noștri că este mai bine să așteptăm să ne aducă alții cu sufertașul mâncare fast-food, pe bonuri, în loc să ne mâncăm borșul nostru. Că este mai bine să ne vindem pământul pentru că noi românii suntem hoți, leneși, conteplativi și în general proști. Că este mai bine să ne vindem casa pentru o mașină bună, și apoi să locuim cu chirie. Iar bijuteriile soției, moștenite de la mama, după atâtea prostii, firește că stau mai bine la vecinii care ne-au cumpărat și pământul și casa și femeile și neuronii care-au mai rămas. 
 
Mugur tată, nu fi supărat. Nu-i problemă că o să aducă Draknea aurul înapoi la ruși. Lingourile de la Londra vor umple rafturile unde de au stat (puțin, foarte puțin) lingourile Tezaurului românesc de la Moscova. Cum la fel de bine ar putea umple  rafturile goale de la Fort Knox. 
 
Mugur nene, nu fi supărat. Dacă nu opreai tu extracția de aur din Ardeal, acu` aveam 200 de tone de aur la Londra. Nu-i problemă, aur se mai găsește. Nu e cine știe ce. Cum bine zic telectualii noștri la televizor că auru` e o convenție. Că nu poți să mănânci aur. De asta au jefuit turcii echivalentul a 341 de tone, austriecii 876 doar din Ardeal (ca să înțelegeți mai bine de ce ne iubesc ungurii), și rușii decât 46 de tone de aur (studiul istoricului Prof. Eugen Stănescu), echivalent valori expatriate din Țara Românească, Moldova, Ardeal / România de la 1415 încoace. Nu poți să mănânci aur, deci îl iei de la alți fraieri, care nu știu ce să facă cu el, și-l depozitezi la tine, să nu se strice. Apoi îi plătești pe fraieri cu aurul lor, puțin, foarte puțin, să producă din nou pentru tine, mult, cât se poate mai mult. Capito ? 
 
Mugur copil viclean de casă bancară, nu-ți fă probleme că se întreabă retoric telectualii noștri cât ar costa repatriere. Tu nu ți-ai pus problema asta. De ce să ți-o fi pus, când nu ai găsit de cuviință să ceri voie să muți aurul nostru la Londra. Abia când VC Tudor, gură mare, a făcut scandal în parlament ai binevoit să informezi "camera" despre manevra ta inteligentă. Dacă nu ne-a interesat cât a costat să-l ducem acolo, de ce ne-ar interesa cât poate costa un drum cu un Hercules din dotarea armatei și diurna pentru trei piloți și un pluton de jandarmi, plus motorina de la Henri Coandă până în centru. Ceva mai puțin decât o primă de-a ta de Pesah, ultima.
 
Veșnicia ta, cred că ți-a sunat ceasu`. Ai vârsta de pensionare ne-onorată. Și unii și-au adus aminte. Ai lăsat Robor-ul din mână, cine știe pentru cât… Dar acu` ți-a venit vremea. Cu justiția o mai cosmetizează d-na Dăncilă și Tudorel, că mai sunt și alte variante de încercat. Da` aci e doar un tun. Ori îl scapi, ori îl tragi. Și cum domnu` Severin care a fost farul nostru spre vest, s-a întors cu fața spre est, se pare că s-au dat niște instrucțiuni din circuitul cărora lipsești. Nu te supăra. Te așteaptă o pensie măreață, răsplată pentru tot binele pe care ni l-ai făcut. Pentru Dacia Felix, Bancoop, Bancorex, Banca Internațională a Religiilor, la funeraliile cărora ai asistat tăcut, împietrit de durere pentru milioanele de păgubiți, și miliardele irecuperabil pierdute.  
 
Aurul românilor se va întoarce în țară, pentru o vreme, sub mandatul unui alt guvernator, și de ce nu, va garanta o primă emisiune de obligațiuni ale Fondului Național Suveran, care vor fi cumpărate majoritar, prin interpuși jucători internaționali, de niște societăți de investiții rusești ai căror acționari sunt cetățeni israelieni…Vom primi și noi românii câte un cupon gratuit prin Magyar Posta.

Trăiască Republica Capitalistă România și președintele consort la al șaselea mandat, tovarășul Călin Popescu Trădiceanu ! Ura, ura, uraa !
                                                                      Gabriel-Silviu Aoșan,
                                                             licențios în cimilituri politice