ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Charles al III-lea a ajuns, vineri, în România. Deși vizita sa este una privată, în semn de curtoazie, suveranul s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, apoi a plecat la proprietatea sa din Valea Zălanului.

La Palatul Cotroceni, Regele Charles și-a exprimat o rugăminte specială către Klaus Iohannis: de a-i facilita o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellvig, au declarat surse oficiale, potrivit stiripesurse.ro

„Vreau să-l întâlnesc și să-i strâng mâna”, a spus Regele Charles, despre directorul SRI, Eduard Hellvig

În trecut, în calitate de prinț, Charles a fost „patronul spiritual” al serviciilor de informații britanice, mulțumindu-i lui Hellving pentru buna cooperare și pentru relațiile dintre SRI și serviciile britanice. De asemenea, suveranul i-a mulțumit directorului SRI și pentru cooperarea în privința problemelor legate de războiul din Ucraina, potrivit digi24.ro. Eduard Hellvig a stabilit o legătură strânsă cu șefii serviciilor de informații din Marea Britanie încă din momentul în care a preluat mandatul de director al SRI.

Charles al III-lea deține două proprietăți în România: una în Valea Zălanului (județul Covasna), care este deschisă turiștilor, și o alta în satul Viscri (județul Brașov). Casa de la Viscri este și sediul Fundației Prințul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire pentru ucenici și meșteri artizani.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews