ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Piața Victoriei au loc manifestații contra guvernului de 14 zile. De multe ori, zecile de mii de oameni s-au lăsat pradă unor comenzi ale unora sau altora, care le cer diferite lucruri: să aprindă telefoanele, ce să strige, când se cântă imnul, cum să se așeze etc. Toate aceste semnale arată clar că există anumite persoane care vor să deturneze protestele.

La manifestația de duminică seară, din Piața Victoriei, la ora 21.00 s-au aflat circa 30.000 de oameni care au format un tricolor uman. În mulțime au fost împărțite coli A 4 în culorile roșu, galben și albastru, iar la ora stabilită oamenii au format un tricolor uman, luminând cu lanternele telefoanelor colile de hârtie în cele trei culori.

Regizorul Constantin Vaeni, care a realizat filme ca Zidul, Buzduganul cu trei peceți, Ancheta sau Drumeț în cale lupilor, a făcut o serie de declarații tăioase la adresa celor care protestează în Piața Victoriei.

"Cum adică: Johannis își "pregătește" cel de-al doilea mandat?.. Care "mandat".. - de la cine l-ar lua ?.. cine sa i-l dea ?!..- fiindcă e a nu știu câta oară auzim cum.. pe la tot felul de emisiuni tv.- d'astea în care se mestecă vidanje întregi de vorbe, se mestecă, mai nou, și idioțenia asta! - probabil că de dragul.. conversației!..  Ce fel de "mandat"?..- poate.. "de aducere" - deși asta, "de aducere", ar fi trebuit să fie deja.. în curs!.. Da' și chiar dacă asta ar fi în capul plăvanului.. și-al unora dintre puzderia de chelnerii și de lustragii care roiesc prin preajma lui,.. pai da - mai servitorilor! -.. la viitoarele alegeri prezidențiale,.. adică, hăt!.. peste doi ani,.. vă-nchipuiți că vor vota numai aștia cu "luminițele" în mâini, de prin p.ta Victoriei, sau de pe unde-or mai bate ei străzile.. pentru "un viitor luminos" al României?! Așa vă închipuiți voi, toți cei care "dezbateți" această.. < ipoteza > bezmetică?.. Pai și-atunci ce-ar trebui să înțeleagă lumea.. și "să accepte"?.. - că pentru "un al doilea mandat" al unuia.. Johannis,.. din Sibiu -pe dreapta,.. o întreagă țară trebuie să se lase împinsă în.. dezmaț stradal,.. în balamuc social și politic,.. și într-un tămbălău inept,.. întreținut de o masă amorfă de figuranți.. care habar  n-au în ce film fac ei figurație, nici cine sunt: "scenaristul, regizorul și producătorul" filmului cu pricina, desi n-or fi ei chiar toți doar "figuranți de rând" - sunt și o întreagă șleahtă de samsari de figuranți, care-i aduna.. - "convocându-i la filmare" și mânându-i din spate, ca la "defilare", prin fața camerelor televiziunilor.. ca turmele de oi la păscut, ori la tuns?!..- behăind "Imnul național" si fluturând - în mod nerușinat și.. aiurea.. - Tricolorul României, de ca și cum ei "ar fi" România?!..- alături de.. culmea!.. steaguri d-ale .. UE,.. SUA , Canadei și dracu mai știe de-ale cui?..  Asta ce-o mai fi?!..  Oare cine-ar mai avea, de fapt, nevoie de "ober-figurantul".. Johannis.. și de ce ?!.. pentru încă un "mandat"?!..  România?!..,  a scris Vaeni pe Facebook.