ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Să nu se supere amicii mei, dar cred că problema celor 2.000 de refugiați din Orient și a moscheii din București (cea mai mare din Europa, ca să vă intre bine în cap!) sunt perdele de fum foarte bine prelucrate, inclusiv pe facebook, ca să se abată atenția de la chestiunile cu adevărat grave:
 
- Implicarea SRI în actul de justiție. Uniunea Națională a Judecătorilor din România i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a verifica toate hotărârile "în baza cărora SRI se implică în actul de justiție, precum și revocarea celor care nu sunt conforme cu Constituția și legile țării". Rezultatul? Președintele Johannis are alte probleme și o altă agendă. Pe care nu și-o face el, i-o fac alții. El o silabisește.
- Abuzurile care îndepărtează România de orice idee de stat de drept (cazul Rarinca - și observ de-a dreptul șocat cum judecătorii care au eliberat-o sunt acuzați astăzi de orice, inclusiv unul că a eliberat "rackeți"; numai de incest au scăpat momentan)
- Jurnalistul Eduard Ovidiu Ohanesian tot scoate la lumină fapte care demonstrează celor interesați (sic) implicarea SRI - inclusiv a generalului Coldea - în falsa răpire din Irak a jurnaliștilor români, spectacol în care Băsescu (vă mai aduceți aminte de el, Președintele Republicii la acea dată?) a avut un rol esențial. Ce s-a întamplat cu banii din "răscumpărare" și care au fost dedesubturile acestei afaceri murdare? Cum a scăpat Hayssam și ce mai face Munaf, condamnatul la moarte? Fostul procuror de caz Ciprian Nastasiu dezvăluie în cartea sa "Prădarea României” că Guvernul de la Bucureşti a trimis la Bagdad, prin intermediul serviciilor secrete şi cu ştiinţa lui Traian Băsescu aproximativ 12-13 milioane de euro, drept răscumpărare pentru cei trei jurnalişti - Marie-Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Eduard Ovidiu Ohanesian. Din toată suma, însă, conform fostului director adjunct al DIICOT, ar fi fost extrase aproximativ patru milioane de euro, doar nouă milioane ajungând la răpitori.
- Și, last but not least, încercarea de a modifica structura de putere aleasă prin vot popular (nu contează dacă e bună sau nu) prin acțiunile DNA. Abuzul asupra Parlamentului este făcut inclusiv prin laringofonul Johannis: șeful statului confundă (în mod voit cred unii, deși eu personal cred că omul chiar nu înțelege) obstrucționarea actului de justiție cu dorința DNA de a ARESTA un parlamentar al României ÎNAINTE CA ACESTA SĂ FIE CONDAMNAT ÎN URMA UNUI PROCES (scriu cu majuscule pentru că încă sunt persoane care nu au înțeles această chestiune elementară).

Intrebarea unora este,de ce această dorință, când exista metode democratice de a schimba guvernul, cum ar fi moțiunea de cenzură. Pentru că Parlamentul, într-un Stat de Drepți, cum este acum, trebuie umilit, sabotat și adus la stadiul de anexă a unei puteri discreționare.

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Livia Stanciu, care în orice stat normal și-ar fi dat demisia după abuzurile asupra fostei amice Mariana Rarinca, a comentat votul dat în Camera Deputaţilor, care a respins "cererea de urmărire penală" a premierului Victor Ponta: ”legea nu este egală pentru toţi cetăţenii României”. Amuzant, nu-i asa?

P.S. Urmăriți canalele de presă neoliberale ca să vă lamuriți asupra manipulărilor zilnice la care suntem supuși.