ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renate Weber a debutat în forță în calitate de neo-membru al ALDE. Într-un interviu acordat Q Magazine,
europarlamentarul a criticat PSD-ul, l-a lăudat pe Soroș și a spus că pentru ea, Occidentul înseamnă UE.
 
Renate Weber, Corina Crețu și Monica Macovei, la vremea respectivă la PNL, PSD și PDL(actualul PNL), au fost colege în grupul parlamentar care se ocupă cu promovarea homosexualității în Parlamentul European, informa ActiveNews în 2014. 

Între timp, Corina Crețu a ajuns Comisar European, iar celelalte două nu mai figurează pe lista membrilor acestui grup.

„George Soros are categoric locul său în istoria lumii(…)Soros e un personaj complex, pe cât de convins de beneficiile societății deschise, pe atât de cinic pe alte domenii, dar l-am crezut întotdeauna când spunea că a considerat că după ce a primit atât de mult de la viață, reușind să aibă o avere impresionantă, a simțit nevoia să ofere ceva în schimb lumii, prin susținerea ideilor democratice și apărarea drepturilor omului în țările care ieșeau din lungi dictaturi. L-am văzut dialogând cu țăranii noștri din sate de lângă Iași, beneficiari ai unor credite pe care nu le-ar fi putut obține altfel, bucurându-se din suflet că banii lui îi fac pe oameni să gândească în termeni de dezvoltare individuală, dar și comunitară(…)

Diverse consilii de administrație și jurii din rețeaua lui pot să finanțeze câteva ONG-uri care pretind că susțin lupta anticorupție și care de fapt au ele însele o agendă politică proprie, dar e exagerat și chiar caraghios să credem că Soros auzise de Dragnea înainte ca acesta să pună toate relele din România pe seama lui” afirmă Weber în interviul cu pricina.

Pentru PSD, Renate Weber a avut numai cuvinte de ocară.

„PSD nu a fost și nu este un partid de stânga în adevăratul înțeles al cuvântului. Stânga ideologică dorește educarea și emanciparea clasei sărace, a muncitorilor, fie ei din urban sau rural. PSD nu apără atât stabilitatea burgheză, cât mai ales stabilitatea îmbogățiților lui, în vreme ce ține în ignoranță o mare parte din populație: votanții săi. Politicile de asistare socială au mai degrabă rolul de a-i ține departe de piața muncii, de interacțiunea socială pe care o presupune munca, deci în ignoranță. Este cel mai mare reproș pe care-l fac PSD”,a tunat ea.

Renate Weber a criticat dur și Statele Unite ale Americii.

„Occidentul meu este UE. Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze UE, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Așa pare.
(…) Noi părem, sau chiar suntem, încremeniți într-un proiect de acum câteva decenii. Subiectul Rusia e utilizat într-o logică strâmbă: critici SUA, ești cu rușii. Ceea ce e o stupizenie totală” conchide eurodeputata.