ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până în 2007, românii au sărbătorit pe 9 mai Ziua Independeței. La această dată, în anul 1877 a avut loc sesiunea extraordinară a Adunării Deputaților, care a proclamat independența de stat a României, obținută cu mari sacrificii. 

Din 2007, pe 9 mai se sărbătorește cu mare fast Ziua Europei, Ziua Independeței fiind trecută pe plan secund de conducătorii țării.

Astăzi, franțuzoaica Clotilde Armand, candidată la alegerile locale pentru primăria secotorului 1, a postat pe Facebook un mesaj legat de Ziua Europei.

"De ziua Europei am avut plăcerea să particip la inaugarea sălii Europa la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice I. N. Socolescu. După imnul Europei, cadrele didactice și elevii au prezentat un proiect finanțat din bani europeni, în cadrul programului Erasmus. Sala Europa este decorată cu fotografii a unor cladiri din București și altor clădiri din diferite capitale europene de aceeași inspirație.
Am putut să reamintesc celor prezenți că patrimoniul nostru este de mare valoare și trebuie respectat, fară o administrație publică locală cinstită, fără o educație despre aceste "bijuterii arhitectonice" ale Bucureștiului, acest patrimoniu este pe cale de dispariție.
Pentru că acest colegiu poartă numele arhitectului I. N. Socolescu ne-am reamintit că una din operele lui Ion Socolescu este pe strada Visarion. Strada Visarion pentru mine înseamnă strada care a fost mutilată de un rechin imobiliar care a distrus casa frumoasă din colț, cu complicitatea administrației publice locale. Elevii știau de acest caz.
Am plecat foarte optimistă: cred că în viitor ne vom putea baza pe elevii de la I.N. Socolescu pentru a proteja și îmbogăți patrimoniul nostru arhitectural!", a scris Clotilde Armand.

Aceasta a primit o replică acidă din partea unui cititor, care a ținut să-i reamintească ce sărbătoresc cu adevărat azi românii.

"Ca să puteți dvs sărbători Ziua Europei acum și aici, în 1877-1878 au murit niște zeci de mii de români. Noi sărbătorim azi Ziua Independenței. E ca și cum aș merge la Paris, să zicem, și le-aș spune francezilor că pe 14 iulie serbez Ziua Internațională a Cofetarilor", a fost replica românului.