Dacian Cioloș a anunțat că nu se va înscrie în USR, organizație condusă de Nicușor Dan. Fostul premier are ușile închise și la PNL. Se pare că Cioloș va merge pe propria sa organizație, pe care a încercat să o lanseze înainte de alegerile din decembrie 2016.

"Vreau să confirm că decizia mea este să nu fac pasul spre Uniunea Salvați România. Este o decizie pe care am luat-o după primele discuții avute cu Nicușor Dan, pe care i-am și comunicat-o", a scris Cioloș pe Facebook. Fostul premier a mai anunțat că dacă ar fi intrat în USR, partidul s-ar fi scindat: "Pentru mine este limpede că intrarea mea în partid în acest moment ar duce la dezbinare, un lucru pe care nu-l doresc".

Mirel Curea, jurnalist la Evenimentul Zilei, i-a dat o replică extrem de acidă premierului, pe care l-a invitat să își ia un job de agronom, specializarea sa, fiind îndrumat să încerce la SIE.

"Dar un serviciu, așa, v-ați gândit să vă luați? Un job onest, de agronom, nu v-ar aranja, că tot nu ați muncit pe bune în viața dumneavoastră? Măcar un șef de colectiv la un cules de vie, de livadă, de ceva, un maistru la un cazan de țuică, o chestie acolo. Vedeți că SIE are niște ferme agricole, de ce nu cereți o detașare la una din ele?", a fost întrebarea lui Mirel Curea pe pagina de Facebook a lui Cioloș. Replica fostului prim-ministru a fost extrem de palidă: "Dincolo de ironie, știți ceva despre activitatea mea profesională in agricultură? Când ești pasionat, nu prea iti folosesc astfel de sfaturi "înțelepte".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews