ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este un stat-frontieră în fața agresiunii Rusiei, a transmis Tom Goffus, adjunctul asistentului secretarului Apărării.

Acesta a susținut că România și SUA împărtășesc un parteneriat profund și durabil, declarând că susține în totalitate mesajul ambasadorului României, George Maior, potrivit căruia, țara noastră și America veghează la Marea Neagră pentru a menține această zonă în siguranță, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

În acest context, Goffus a precizat că Statele Unite își respectă integral angajamentele de securitate în calitate de partener strategic al țării noastre.

Acesta a remarcat contribuția excepțională a țării noastre în cadrul NATO, în parteneriat cu forțele armate ale SUA, eforturile de modernizare ale Armatei României, precum și sacrificiul excepțional al militarilor români.

Declarațiile au fost făcute la recepția organizată la Ambasada României din Washington D.C., unde a fost sărbătorită Ziua Armatei României.

Nu este prima dată când oficialii americani laudă relația cu țara noastră. Ambasadorul american în România, Hans Klemm, a lăudat în nenumărate rânduri România și unele instituții, printre care și DNA. Săptămâna trecută acesta a spus că în regiunea aceasta nu este un aliat al SUA mai puternic decât România.