„Cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, ne exprimăm solidaritatea cu toate grupurile marginalizate din România, indiferent de orientare sexuală, identitate de gen și caracteristici sexuale”, se arată într-un mesaj publicat pe siteul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Declarația este semnată de reprezentanții SUA, ai Comisiei Europene în România și alte 26 de state. Cu această ocazie, s-au anunțat și datele la care vor avea loc manifestările de stradă pro homosexualitate de la București, Cluj și Timișoara.

Iată declarația:

 

Persoanele LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender și intersex) se confruntă în continuare cu acte de discriminare. Țările noastre încearcă să combată astfel de acte prin promovarea drepturilor omului pentru toată lumea. Respectul pentru drepturile fundamentale și demnitatea umană obligă guvernele să își protejeze toți cetățenii de violență și discriminare și să se asigure că toți oamenii se bucură de tratament și de șanse egale.

Avem convingerea că o țară poate să-și atingă întregul potențial numai atunci când diversitatea este apreciată și susținută.

Ediția din 2019 a Bucharest Pride va avea loc pe 22 iunie, cea de-a 3-a ediție a marșului Pride din Cluj-Napoca va avea loc pe 15 iunie, iar Festivalul Pride Timișoara se va desfășura în perioada 3-9 iunie. În acest context, susținem toate manifestațiile legale și pașnice pentru a spori semnificația Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în România.

* Declarația comună este semnată de următoarele ambasade și reprezentanțe ale unor instituții internaționale: Albania, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Chile, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Islanda, Israel, Italia, Muntenegru, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Uruguay și Reprezentanța Comisiei Europene în România.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews